Aardbeienteler Harold Vugts veilt agrarische machines om door te ontwikkelen:

“Opbrengst naar duurzame houtaanvoer van mijn biomassakachel”

Tholen – Zijn corebusiness is aardbeien telen, maar buiten het seizoen om heeft Harold Vugts van Aardbeienkwekerij HAVU Brabant tijd om zijn kas en bijbehorende installaties en machines een upgrade te geven. Samen met zijn broer Ralph van boomkwekerij Flora Partners veilt hij daarom aanstaande dinsdag machines, waaronder een oppotmachine, transportbanden, een LVM-installatie en een WKK.

“Een veiling is een makkelijk manier om snel liquide middelen vrij te maken”, legt Harold uit. “In 2014 hebben we ook eens onze machines geveild. Voor mijn broer, met ruim honderd hectare coniferen en heesters, is dit ook erg interessant.”


De biomassakachel bij HAVU Brabant

Maar wat is Harold met het opgehaalde geld van plan? “Ik verwarm mijn kas met een grote, zelfgebouwde biomassakachel met elektra-terugwinning. Die biomassakachel wil ik nu graag zelf gaan ‘voeden’ met hout van om de hoek. Daarom is het plan om een eigen houtverwerkingslijn te maken. Dan kan ik hout van dichtbij gebruiken zonder dat het eerst getransporteerd hoeft te worden naar een plek waar ze het voor mij verwerken. Uit duurzaamheidsoogpunt een stap vooruit.”

Benieuwd naar de aangeboden items, kijk hier bij Troostwijk Auctions.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven