Signify breidt belichtingsassortiment uit:

"Het moet voor telers eenvoudig zijn om op LED over te stappen"

Signify heeft zijn Philips GreenPower LED toplighting compact assortiment uitgebreid om telers meer keuze te bieden met producten die zijn toegesneden op verschillende gewassen en teeltopstellingen. Telers kunnen nu de operationele kosten voor bijv. sla of chrysantenteelt verlagen of juist de lichtopbrengst verhogen voor gewassen die van veel licht houden zoals rozen.

De eerste toplighting compact werd geïntroduceerd in 2019 als 1-op-1 vervanging van SON-T belichting voor een eenvoudige stap naar LED die in bestaande SON-T installaties past. De groeilampen zullen met ingang van het tweede kwartaal verkrijgbaar zijn op de Europese markt.


Philips toplighting compact bij Van der Harg

"We hebben nog nooit in zulke korte tijd zo veel enthousiaste reacties gehad op een nieuw product. Alleen in het eerste jaar al hebben we meer dan 100 hectare aan toplighting compact groeibelichting verkocht", aldus Udo van Slooten, leider Horticulture LED solutions bij Signify. "Dat versterkt onze overtuiging dat we de juiste aanpak hebben gekozen om het voor telers eenvoudiger te maken over te stappen op LED-belichting.

Diverse groententelers zoals Den Berk Délice en Bryte in de Benelux en tal van siertelers zoals Waalzicht, Arcadia en Van der Harg zijn een paar voorbeelden van telers die voor de nieuwe Philips toplighting compact hebben gekozen. Met de verbeterde versie van de toplighting compact verwachten we dat een nog grotere groep telers gaat overstappen op LED."


Philips toplighting bij Den Berk Delice

De juiste oplossing voor elk gewas
Telers kunnen voor hun specifieke behoeften kiezen uit een grote verscheidenheid aan modules. De module met een hoge opbrengst biedt tot 2650 µmol/s licht voor betere resultaten met gewassen die veel licht nodig hebben.

Zo kunnen telers die een WKK hebben geïnstalleerd, hun energievermogen maximaal benutten om de gewasopbrengst te verhogen of om de kwaliteit te verhogen met een hogere lichtopbrengst bij hetzelfde stroomverbruik. Andere telers kunnen opteren voor het optimaliseren van de operationele kosten gedurende de hele levensduur van hun LED-product met slechts 520 W per groeilamp en een rendement tot wel 3,6 µmol/s. Dit is ideaal voor telers in landen waar de energiekosten hoog zijn.


Philips toplighting compact bij Arcadia

Eenvoudige 1-op-1 vervanging van HPS naar LED
Wat telers ook kiezen, ze kunnen eenvoudig de overstap naar LED maken door de toplighting compact gewoon op hun bestaande tralie te monteren. Plug-and-play. Bij nieuwe kassen is de installatie nog eenvoudiger dankzij gemakkelijk te monteren beugels. Het universele ontwerp van dit systeem geeft telers de mogelijkheid om hun kas volledig van LED te voorzien of om hun huidige opstelling te veranderen in een hybride systeem met LED- en SON-T belichting.

Signify heeft bovendien het compact-assortiment uitgerust met optieken met standaard en brede bundel. De brede bundel is handig voor tuinders die een optimale lichtverdeling zoeken of bijv. voor lagere kassen. Voor gewassen waar een grotere afstand tussen de plant en de groeibelichting mogelijk is, is de standaard bundel een betere optie.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven