Nelisse Groenten en Fruit:

“Specialiseer je tot delicatessenverswinkel”

Tholen – De toekomst van een groentenwinkel ligt niet meer alleen in groenten en fruit maar in verbreding en specialisatie in ambachtelijke maaltijden en gemaksproducten, althans dat is het advies van twee ervaren AGF-specialisten Adrie en Matty van Oevelen.

Vorig jaar vierden ze met hun winkel Nelisse Groenten en Fruit hun 30-jarig jubileum. Dit jaar zit Adrie van Oevelen al ruim 45 jaar in het vak. Geen wonder dat er gedacht wordt aan het pensioen. “Je moet er ooit een keer aan beginnen”, zegt Matty, die ook al heel wat jaren in de zaak meedraait.

Adrie van Oevelen begon 30 jaar geleden met de verkoop van salades, nog altijd de hardlopers bij Nelisse Groenten en Fruit 

Nelisse Groenten en Fruit is vanaf het begin af aan een vaste waarde op het Zonneplein in Bergen op Zoom waar ze samen met een keurslager en ambachtelijke bakker Vershof Zonneplein vormen. Destijds begonnen ze met een vernieuwend concept. “We waren de eersten in de regio met een grote koeltoonbank met salades. Vroeger waren salades een typisch zomerproduct maar tegenwoordig zijn deze jaarrond een hardloper. Ook zijn we uitgebreid met maaltijden en verse belegde broodjes, beiden toppers in het assortiment”.


In het koelmeubel wordt onder meer een assortiment panklaar en soepen aangeboden

Nelisse heeft nog altijd een breed assortiment groenten en fruit. Een opvolger raden ze aan nóg meer in te zetten op maaltijden en verbreding van het assortiment in bijvoorbeeld noten, kaas en zuivel. “Je ziet dat steeds meer AGF-speciaalzaken naar zo’n bredere mix toegaan. Er is hier op het plein nog geen kaasboer, dus daar ligt echt een kans." 


Verbreding met het assortiment met noten wat nog verder uitgebreid zou kunnen worden met bijvoorbeeld kaas

Ook zou een nieuwe eigenaar zich verder kunnen specialiseren in maaltijden door meer ambachtelijke maaltijden toe te voegen.  Groenten en fruit verkopen nog altijd maar daar voel je echt de concurrentie met de supermarkten. Met ambachtelijke maaltijden kun je je nog goed onderscheiden en steeds meer mensen hebben behoefte aan gemak. Daar zit meer toekomst in.”


De snijkeuken

De huidige eigenaren hebben besloten om niet meer in te investeren of te vernieuwen, die tijd is geweest. Ze staan wel open voor een goed gesprek met een ondernemer die daar wel zin in heeft. “We hebben een goed lopende winkel met een trouwe en vaste klantenkring. Het is een bedieningszaak waar gemoedelijkheid en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan."


Achterwand met divers aanbod groenten en fruit

Op het Zonneplein zijn een AH, een drogisterij, een cafetaria, de Primera, een  Kledingwinkel, Gall & Gall, een kapsalon en de Vershof met een bakker, keurslager en groentenwinkel Nelisse aanwezig. Meerdere goed aangeschreven specialisten die het iedere dag weer lukt om de vele klanten te bedienen.

In een AGF-speciaalzaak kan een citruspers niet ontbreken

“De zaak is ±  96 m² groot inclusief ontvangst, snijkeuken/magazijn. Een nieuwe eigenaar zou ik adviseren om het aandeel groenten en fruit wat in te korten en plek te maken voor delicatessen,  kaas, zuivel aangevuld met de huidige specialiteit van de groentenwinkel:  rauwkostsalades, gesneden groeten en kant-en-klaarmaaltijden”, besluiten de eigenaren.


Adrie is in alle vroegte naar Breda gereden om inkopen te doen

Voor meer informatie
Nelisse Groenten en Fruit
Zonneplein 7
4624 BC Bergen op Zoom
www.nelisse.uwgroenteman.nl 
vanoevelen.agf@home.nl
Tel.: 06-14710722


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven