Sjaak Bakker, Ridder, over optimaliseren bedrijfsvoering

Standaardmodules en toch maatwerk

Maatwerk is een mooi principe. Precies kunnen bieden waar een klant behoefte aan heeft. Maar als dat betekent dat het magazijn vol ligt met onderdelen, is het tijd om efficiëntere opties te overwegen. In Link Magazine vertelt Sjaak Bakker van Ridder hoe zij in drie jaar tijd de voorraad met driekwart reduceerden en de doorlooptijd terugbrachten van tien naar vijf à zes weken.

Het verschil zit ‘m in de bedrijfsvoering. Ridder ging in een pilot met de Ridder FertiMix, een systeem dat meststoffen toevoegt aan water, van engineering to order (eto) naar configure to order (cto). De ene FertiMix is de andere niet. Doordat elke tuinder een andere behoefte heeft, waren er meer dan duizend pompen en ruim dertig verschillende frames beschikbaar. Dat moest anders kunnen. Allereerst werd gekeken naar welke opties veel gebruikt werden en welke minder.

De wat meer speciale opties verdwenen niet, maar konden voortaan als maatwerkproduct worden besteld. Er werd orde aangebracht in de mogelijkheden en standaardmodules opgesteld. Die werden in het ERP-systeem gezet, zodat het proces voortaan nog sneller kon gaan. En de engineers? Die hielden nu meer tijd over om nieuwe systemen te ontwikkelen.

Hoe Sjaak zijn mensen meekreeg in dit proces is te lezen in Link Magazine.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven