Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tuinbouwvoorbeeld moet leiden tot 'Westlanddekkend warmtesysteem'

Westland richt pijlen op glastuinbouw in energiebeleid

Het komende jaar richt het Westlands energiebeleid zich op drie pijlers: duurzame warmte, duurzame elektra en draagvlak. Dat heeft het college van B&W besloten met het uitvoeringsplan Westlandse Energie Opgave (WEO). De voornaamste focus voor verduurzaming van energie ligt hierbij op de glastuinbouw.

Warmte
“De glastuinbouw is de groene motor van Westland. De sector zorgt niet alleen voor het oogsten van groente en bloemen, maar ook voor het oogsten van warmte uit de grond. Deze initiatieven willen we graag ondersteunen en samenbrengen in een groter warmtenet,” aldus wethouder Pieter Varekamp (Beleid Energietransitie).

Westland streeft uiteindelijk naar 'een Westlanddekkend, betaalbaar, veilig en toegankelijk warmtesysteem voor in eerste instantie de tuinbouw, maar ook voor bewoners als alternatief voor aardgas.'

Wethouder Leen Snijders (Energieinfrastructuur) vult aan: “De glastuinbouw heeft de ontwikkeling voor warmtenetten in gang gezet, uiteindelijk hopen we deze te combineren in een groter warmtenet, zodat we zowel woningen als tuinbouw duurzamer kunnen maken.”

Elektra en draagvlak
Op het gebied van duurzame energie zet Westland in op zonne-energie op daken van woningen en bedrijven. Deze krijgen de voorkeur boven windmolens. 

Bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: