Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Syngenta

Nieuwe paprika- en cherrytomatenrassen op de Fruit Logistica

Plantaardige diëten kunnen een rol spelen in het verkleinen van de CO2-uitstoot, maar om significante en duurzame verandering mogelijk te maken, moet de branche de efficiëntie nog verder vergroten in de gehele keten én moeten er groenten worden aangeboden die aantrekkelijk zijn voor de consument, stelt Syngenta in de aankondiging van hun aanwezigheid op Fruit Logistica.

Nieuwe paprikarassen
Syngenta presenteert op de beurs onder meer een nieuwe reeks groentenvariëteiten met het doel om betrouwbare en duurzame oplossingen te bieden voor de gehele keten: "Onder de innovaties die getoond worden, behoort een hele lijn paprikarassen die het hele jaar beschikbaar zijn, over de beste resistentie beschikken en die geschikt zijn voor zowel de conventionele als de biologische teelt. Een andere innovatie is de pitloze mini-watermeloen."

Deze nieuwe maat is afgestemd op moderne gezinnen en beperkt voedselverspilling tot een minimum. "Syngenta heeft recent aangekondigd dat het bedrijf $ 2 mld gaat investeren in innovatie om een grote stap te kunnen maken in de verduurzaming van de landbouw," aldus Arend Schot, hoofd van EAME Vegetable Seeds. 

Nieuwe broccoli- en tomatenrassen
Schot noemt de Easy-Broc broccolirassen en de cherrytomatenrassen als voorbeeld. Deze rassen verminderen de voedselverspilling binnen alle schakels van de keten aanzienlijk. De nieuwe Champion-lijn koolrassen heeft bewezen beter bestand te zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering.

De nieuwe knolvoetbestendige koolrabirassen maken het voor telers mogelijk deze steeds wijdverbreidere ziekte het hoofd te bieden, terwijl er in beide gevallen nog steeds grote hoeveelheden kwaliteitsproduct worden geproduceerd.

Duurzame oplossingen
"De grotere nadruk op genetische kenmerken en plantveredelingsmethoden bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen helpen telers. Onder andere bij het verbeteren van de bodemgezondheid, het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en de ondersteuning van klimaatslimme landbouw. Dat is iets waar consumenten grote waarde aan hechten," aldus Schot.

"Innovaties in de plantveredeling vormen een deel van de vele oplossingen voor de wereldwijde uitdaging van het opbouwen van duurzame voedselsystemen. Zeker met het oog op klimaatverandering en de voortdurend groeiende vraag van consumenten naar gezonde voeding van hoge kwaliteit," aldus dr. Brand. "We kijken ernaar uit om de dialoog aan te gaan over wat dit betekent voor de voedselwaardeketen en consumenten."

Innovation Award 
YOOM, de paarse cocktailtomaat van Syngenta, is genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). De award, die tijdens de vakbeurs wordt uitgereikt, is een onderscheiding voor baanbrekende innovaties in de hele groenten- en fruitafzetketen, van de teelt tot aan de verkooppunten.

Jeremie Chabanis, Value Chain Lead EAME: "YOOM heeft bewezen een buitengewoon ras te zijn. Dankzij de unieke smaak en eigenschappen in combinatie met de aantrekkelijke paarse schil. Het ras is al een succes gebleken bij telers en biedt de consumenten een
ongeëvenaarde smaakervaring."

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl

Publicatiedatum: