11 februari 2020

NVTL Jaarcongres: Circulariteit en de rol van technologie

Op dinsdag 11 februari 2020 vindt het NVTL Jaarcongres plaats in Congres Hotel Wageningen WICC. Voor ieder werkzaam in de secties Teelttechniek, Glastuinbouwtechniek of Veehouderijtechniek wordt er een programma georganiseerd rond het thema 'Circulariteit en de rol van technologie'.

Keynote lezing
De keynote lezing wordt gehouden door Prof. Dr. Ir. Martin van Ittersum van Wageningen University & Research. Hij geeft daar les over plantaardige productiesystemen.

Hij vertelt: "De uitdagingen en kansen voor het mondiale voedselsysteem zijn zeer divers. Waar het accent in Afrika en Zuid-Azië op meer produceren zonder massale areaaluitbreiding moet liggen, moeten en kunnen we hier het voortouw nemen in het ontwikkelen van een schoon voedselsysteem, dat veel minder gebruik maakt van externe inputs."

Bestaande oplossingen en optimalisaties werken niet meer en terug naar vroeger is geen optie in onze dichtbevolkte wereld. Martin van Ittersum zal in zijn presentatie ingaan op hoe de nieuwe benadering van een circulaire landbouw kan bijdragen aan een duurzame voedselketen.

Programma
09:00 Ontvangst
09:30 – 10:30 Opening
                      Keynote speaker
                      Uitreiking NVTL scriptieprijs
10:30 – 12:30 Thematische ochtendsessie
12:30 – 14:00 Lunch
13:30 – 14:00 Algemene Leden Vergadering NVTL
14:00 – 16:00 Thematische middagsessie
16:00 – 17:00 Borrel

Aanmelden kan hier


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven