“Verkoop van beleving, smaak en gezondheid”

Officiële opening nieuwe kantoor ADN en VBW

Tholen - De brancheorganisaties VBW (bloemisten) en ADN (AGF-specialisten) werken sinds enige tijd intensief samen. Deze samenwerking werd nog eens extra benadrukt tijdens de officiële opening van het nieuwe kantoor in Ede.  Er werd teruggeblikt maar vooral vooruit gekeken met de verwachting dat uit de kruisbestuiving tussen bloemisten en AGF-specialisten nog meer “mooie dingen” gaan ontstaan.

Klik hier voor de fotoreportage


Een welkomstwoord van algemeen directeur VBW Marco Maasse (l) en directeur ADN Mark Heemskerk

“Wat er in het verleden gebeurde, heeft waarde voor nu”, zei Marco Maasse, algemeen directeur VBW duidend op Moederdag en Vakkampioenschappen die de branchevereniging initieerde. VBW zet in op algemene promotie en op het ondersteunen van de individuele ondernemer via het programma STAP, wat door de samenwerking met ADN inmiddels ook voor AGF-specialisten beschikbaar is. Voor de AGF-specialist ziet de VBW-directeur volop kansen door de verkoop van smaak, beleving en gezondheid.


Gezellige drukte in het nieuwe kantoor dat is bekleed met geprepareerde wanden van mos

AGF-specialist Gijs van de Hoef is daar al volop mee aan de slag gegaan. Hij verzorgde de catering bij het evenement en verzorgde ook de workshop ‘voeding van de toekomst’. Parallel daaraan verzorgde VBW de workshop ‘het boeket van de toekomst’. Daarnaast waren er workshops over consumenten, ondernemers, medewerkers en duurzaamheid.


Anneke en Renate van de Hoef verzorgden de workshop Voeding van de toekomst

Voor de bloemisten had Marco Maasse nog een nieuwtje te melden. Op de dag van de opening kwam ook een onderhandelaarsakkoord tussen vakbond AVV en VBW  over de nieuwe CAO tot stand. De huidige CAO liep eind 2019 af. Het conceptakkoord wordt nu aan achterban voorgelegd. “Ik denk dat er een goede balans gevonden is”, zei Valerie Bleekmans van de AVV.


John Thijert (VBW) en Valerie Bleekmans (vakbond AVV) ondertekenen het CAO-onderhandelingsakkoord

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven