Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zorgeloos het hele seizoen op de oogstwagen

Tholen - Goed onderhoud is cruciaal voor een lange levensduur van buisrail- en oogstwagens. Bij Bio-kwekerij Poldervaart besteden ze hier structureel iedere twee jaar veel aandacht aan. Of eigenlijk… laten ze er aandacht aan besteden.

Maandag waren de mannen van Steenks Service present bij de kwekerij in Vierpolders om de elf Benonic Star schaarwagens van Berg Hortimotive onder handen te nemen. Met twee man was die klus in een dag geklaard.

“Tijdens zo’n onderhoudsbeurt worden onder andere de accu’s, lagers en motoren gecontroleerd, de ketting gesmeerd en alle elektriciteit wordt nagekeken. Zo zorgen we ervoor dat we het hele seizoen zorgeloos kunnen rijden”, vertelt René Poldervaart.

Wagens per afdeling ingedeeld
In 2017 werden de elf machines allemaal nieuw gekocht. Met goed onderhoud hebben de wagens een levensduur van vijftien tot twintig jaar, verwacht René. Om de twee jaar belt hij Steenks op om een afspraak te maken voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Een service van Steenks.

De drie hectare grote kwekerij is verdeeld in drie afdelingen waar tomaat, paprika en komkommer biologisch worden geteeld. De wagens zijn ingedeeld per afdeling en blijven daar het hele jaar, om eventuele overdracht van ziekten tussen de afdelingen te voorkomen.

Niet veel elektronica
Van maart tot september rijden de wagens iedere dag. Storingen zijn er nooit geweest. “Er zit niet veel elektronica in de wagen dat kapot kan gaan. Het is een goede wagen, maar goed onderhoud en er fatsoenlijk mee omgaan helpt natuurlijk ook.”

Voor meer informatie:
Biokwekerij Poldervaart 
Dorpsdijk 40
3237 LC Vierpolders
www.facebook.com/Bio-Kwekerij-Poldervaart-BV 


Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
T +31(0) 174 510 266
F +31(0) 174 518 326
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl

Berg Hortimotive
Burgemeester Crezeelaan 42-A
2678 KZ De Lier
T +31(0) 174 517 700 
www.berghortimotive.nl
info@berghortimotive.nl  

 

Publicatiedatum: