Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bossche restaurants gaan direct inkopen bij boeren en tuinders rondom de stad

In 's-Hertogenbosch gaan 24 kwaliteitsrestaurants een deel van de producten die ze dagelijks verwerken, direct inkopen bij boeren en tuinders rondom de stad. De producten die de restaurantondernemers afnemen, hoeven niet per se het predicaat biologisch te hebben Maar de afkomst moet wel geborgd zijn. Zowel de horecaondernemers als de agrarisch ondernemers spelen zo in op de maatschappelijke trend naar eerlijk en herkenbaar voedsel van dichtbij.

Het project 'Boer vindt Restaurant' is een initiatief van Restaurant Alliantie 's-Hertogenbosch, de Hertogboeren, Gemeente 's-Hertogenbosch en ZLTO. Ze hebben afgesproken dat ten minste 10 agrariërs rondom de stad onder andere hun fruit, groenten, vlees en zuivel gaan leveren aan de 24 partners van de Restaurant Alliantie. De betrokken partijen hebben de ambitie uitgesproken om het aantal deelnemende agrariërs verder te vergroten.

Bart Derks van de Restaurant Alliantie hoopt dat consumenten hierdoor weer weten waar hun voedsel vandaan komt. "We willen laten zien dat de aardbeien niet uit Spanje komen maar uit Sint-Michielsgestel en het rundvlees niet uit Argentinië maar gewoon uit Cromvoirt", zei hij.

Volgens ZLTO biedt 'Boer vindt Restaurant' volop kansen voor een groeiende groep boeren en tuinders rond 's-Hertogenbosch. Mariska van Koulil van ZLTO schetste een groeiende vraag naar streekproducten, educatie, zorg op de boerderij en plattelandsrecreatie. Als ZLTO willen we bijdragen aan het voorzien in de huidige en toekomstige behoeften vanuit de stad", zei ze. Van Koulil hoopt dat de samenwerking zich verbreedt, bijvoorbeeld door te dineren bij de boer of via culinaire arrangementen rond de stad.

bron: CZAV

Publicatiedatum: