OP Altamura, Italië

"Vraag richt zich in toenemende mate op babyleaf"

"2019 was een meer dan positief jaar. De vraag naar alle belangrijke rassen nam toe. Daarnaast zijn onze verpakkingen nog milieuvriendelijker geworden en werken we aan nieuwe projecten op dit gebied," begint Fabio Altamura, directeur van de Italiaanse telersvereniging OP Altamura in Pontecagnano Faiano zijn terug- en vooruitblik.

"In 2019 introduceerden we bijvoorbeeld het nieuwe 9 x 125 gram format waardoor er in iedere doos een extra punnet past. Dit betekent dat we dus zo'n 100 punnets meer per pallet kunnen verladen en dat levert een logistieke besparing op."

Het slechte weer van vorig jaar heeft volgens de directeur gevolgen gehad omdat het tot een tekort van baby leaf producten op de Europese markt leidde. Het bedrijf zelf heeft op dit vlak echter niet al teveel problemen ondervonden. 

Naast baby-spinazie is rucola het voornaamste product voor het bedrijf. De rucola zal binnenkort een beschermde geografische aanduiding krijgen. "De afgelopen jaren richt de consumentenvraag zich in toenemende mate op niche-producten en dit betekent dat we voortdurend nieuwe rassen testen en op de markt brengen."

"Het voorbije jaar hebben we ook de digitale sondes van de start-up EVJA getest, een technologie die onze toegang tot weergegevens verbetert."

2019 was bovendien het eerste jaar waarin onze nieuwe teeltfaciliteit intensief werd gebruikt. "Dit heeft ons in staat gesteld om al onze teeltprocessen verder te verbeteren. Ook hebben we een lijn eetbare bloemen geïntroduceerd onder de naam Jardin - Fiori in Cucina. We zijn blij mee te kunnen delen dat deze lijn het zowel op de binnen- als buitenlandse markt goed doet."

"De introductie van deze nieuwe lijn vond plaats tijdens een prestigieus liefdadigheidsevenement dat ieder jaar op het eiland Ischia wordt gehouden en waar tientallen met Michelinsterren onderscheiden topkoks uit heel Italië aanwezig zijn."

Wat heeft 2020 in petto?
"Onze missie voor volgend jaar is het nog verder verlagen van onze milieu-impact, het experimenteren met nieuwe teeltmethoden en toepassen van nieuwe en geavanceerde technologieën. Het is van cruciaal belang dat de tuinbouwsector zich bezig gaat houden met de gevolgen van klimaatverandering.

In 2020 willen we doorgaan met experimenteren en innoveren door baanbrekende technologieën te benutten die onze sector ingrijpend veranderen. We zullen onze leden ook blijven steunen bij hun verdere groei." 

OP Altamura zal aanwezig zijn op Fruit Logistica. "Dit jaar hebben we een stand van 100 m2 in Hall 4.2 (stand C-02) waar we alle nieuwe ontwikkelingen voor 2020 zullen presenteren. Ook is er een bar waar het beste wat ons land te bieden heeft, zal worden geserveerd."

Voor meer informatie:
Op Altamura
Email: info@opaltamura.com
Website: www.opaltamura.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven