Duurzame verpakking 'het topje van de ijsberg(sla)'

"Hoewel een eenvoudige verpakking alleen de planeet niet zal redden, doen we alles wat we kunnen. Tijdens de vakbeurs Marca (15-16 januari) hebben we de nieuwe DimmidiSì -verpakking geïntroduceerd, die de naam Un Sacco Green heeft gekregen. Het gaat om een verpakking van biologisch afbreekbaar bioplastic waarin de inhoud duidelijk zichtbaar is. Dit is echter nog maar het topje van de ijsberg," legt Andrea Battagliola uit, salesmanager van La Linea Verde. 

Dankzij het innovatieve, biologisch afbreekbare en composteerbare bioplastic hebben de nieuwe verpakkingen een melkachtig witte kleur die goed opvalt in het winkelschap. Deze afwijkende kleur herinnert consumenten er ook meteen aan dat de verpakkingen bij het GFT-afval kunnen worden weggegooid en gecomposteerd.  

Er gaat een heel project achter deze verpakking schuil, waar jarenlang aan gewerkt werd. "Respect voor milieu en samenleving vereist meer dan improvisatie alleen. Bij het ontwikkelen van deze verpakking hebben we manieren onderzocht om water en energie te besparen en technieken om residuen te beperken zodat deze ook op langere termijn zouden bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemerschap."

Andrea Battagliola

De nieuwe verpakking onderscheidt zich van andere omdat hij niet transparant is. Een team heeft er jaren aan gewerkt. "Dit is echter pas het begin voor ons Packaging Solution Team dat zich bezig blijft houden met haar R&D-activiteiten."

De verpakkingen moeten bij het GFT-afval worden weggegooid zoals op de voorkant staat vermeld. "De naam van het product staat verticaal aan de linkerzijde vermeld, terwijl de aanwijzingen voor het weggooien van de zak in het midden staan. Het is een behoorlijke verandering op het gebied van communicatie maar samen met onze klanten willen we deze uitdaging aangaan."

De stand op Marca

De afgelopen jaren heeft het bedrijf al vaker gekozen voor recyclebare verpakkingsoplossingen evenals voor een geïntegreerde agrarische keten (gecertificeerd sinds 2002). Zo optimaliseerde het bedrijf het spoelwater van sla en implementeerde het energiezuinige koelinstallaties. 

 

Voor meer informatie:
La Linea Verde 
Via Artigianale, 49
25025 Manerbio (BS)
Tel.: +39 030.9373611
Website: www.lalineaverde.it
Website: www.dimmidisi.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven