Kekkilä-BVB:

"Nieuw verpakkingsbeleid moet zorgen voor duurzamere verpakkingen"

De beelden van plastic soep in de wereldzeeën zijn alom bekend. Daardoor zijn consumenten en bedrijven doordrongen van de urgentie om het gebruik van plastic te verminderen. Hoe gebeurt dat bij Kekkilä-BVB?

Julien Boijmans, Sustainability Manager bij Kekkilä-BVB, vertelt over het verpakkingsbeleid om tot duurzamere verpakkingen voor substraten te komen en de noodzaak om samen te werken in de keten.

Welke doelen stelt Kekkilä-BVB zich?
"Bij Kekkilä-BVB richten we ons op het succes van onze klanten door producten van hoge kwaliteit te garanderen. Een belangrijke factor hierbij is het gebruik van duurzame verpakkingen. Onze verpakking is gemaakt van plastic. Dit materiaal is gekozen vanwege zijn uitzonderlijke eigenschappen en voordelen zoals rekbaarheid, sterkte en duurzaamheid die nodig zijn tijdens het transport.

We zien echter ook dat plasticvervuiling een groot probleem is voor ons milieu en we voelen ons verantwoordelijk om actie te ondernemen. Daarom zal Kekkilä-BVB in 2024 80% van het nieuwe (op olie gebaseerde) plastic in onze verpakkingen vervangen door gerecycled plastic of alternatieve verpakkingsmethoden. Daarnaast maken we 100% van onze verpakkingen recyclebaar."

Lees verder bij BVB Substrates

Voor meer informatie:
BVB Substrates
www.bvb-substrates.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven