Veel Nederlanders vinden prijs van gezond voedsel te laag

Consumenten menen dat het voedsel gezonder en duurzamer is geworden maar we betalen er wel te weinig voor. Betaalbaar gezond voedsel waarbij een eerlijke prijs aan de boer betaald wordt, is de meest genoemde wens van de Nederlanders voor de toekomst. Dat blijkt uit een consumentenonderzoek onder 507 mensen van marktonderzoeksbureau SAMR in opdracht van adviesbureau Schuttelaar & Partners.

Aan consumenten is gevraagd hoe zij aankijken tegen de veranderingen in de afgelopen 25 jaar. Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek vindt dat er nu een minder eerlijke prijs wordt betaald dan 25 jaar geleden. Dat vindt men onrechtvaardig.

Van de respondenten vindt 45% dat het voedsel gezonder is geworden; daarentegen vindt 1/3 dat juist producten minder gezond zijn geworden en ook minder duurzaam verpakt worden. De landbouw boekt te weinig vooruitgang met een duurzame voedselproductie en behoud van biodiversiteit. Terwijl men dat juist wel graag wenst. De meest genoemde wensen zijn: biologische en onbespoten groenten en fruit, meer voedsel uit de directe omgeving en een minder grote veestapel.

Binnen het onderzoek is 70% van mening dat de leefstijl de afgelopen 25 jaar gezonder is geworden. Op het gebied van voeding, gezondheid en landbouw verwacht twee derde van de respondenten de komende 25 jaar meer vooruitgang dan in de afgelopen 25 jaar. Men vindt dit ook uitermate belangrijk.

Zie voor meer informatie het rapport 25 jaar op weg naar een duurzame en gezonde samenleving op de site van Schuttelaar & Partners.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven