Growfoam krijgt OK Compost-certificaat

Na substraatschuim nu ook substraatpluggen aantoonbaar bioafbreekbaar

In december 2019 heeft Foamplant de benodigde biodegradatietesten succesvol afgerond voor het certificaat OK Compost Industrial van TÜV Austria. Vanaf januari 2020 zijn Growfoam substraatpluggen dan ook gecertificeerd biodegradeerbaar conform de EN 13432:2000-norm.

“Het behalen van deze OK Compost certificering levert een belangrijke zekerheid voor telers. De bewezen bioafbreekbaarheid van onze Growfoam pluggen kan nu goed door de hele productieketen aangetoond worden. Telers en consumenten kunnen daardoor de gewassen geteeld op Growfoam pluggen nu afvoeren via het groenafval”, zegt Martin Tietema, CEO van Foamplant. 

Schoon & biodegradeerbaar
In 2019 introduceerde Foamplant al het biodegradeerbare tuinbouwsubstraat Growfoam. Growfoam is een plantsubstraat ontwikkelt voor de opkweek van jonge planten uit zaad of stek. Het schuimsubstraat is vormvast, bevat geen veen en biedt een schoon teeltsubstraat dankzij de samenstelling uit biopolymeren en natuurlijke additieven. Daarnaast levert Foamplant een gewasspecifiek substraat voor producenten van jonge planten, doordat de Groningse startup de lucht- en watercapaciteit kan sturen.

IPM Essen
Foamplant presenteert de Growfoam substraatpluggen inclusief OK Compost certificaat voor het eerst op de IPM Essen (stand 4D33). Van 28 januari tot en met 31 januari is het team van Foamplant aanwezig op de IPM Essen om de mogelijkheden met het biodegradeerbare en schone Growfoam toe te lichten.

De biodegradatie van Growfoam kan namelijk op verschillende wijzen worden toegepast in de teelt. “De biodegradatie is een microbiologisch proces en kan dus versneld of vertraagd worden. In schone teelten is de afbraak van Growfoam relatief traag of staat zelfs stil in het geval van in-vitro weefselteelt. In warme teelten met een rijke microbiologie gaat de afbraak daarentegen sneller”, ligt Martijn Beljaars, CSO van Foamplant, toe.

Foamplant staat met Growfoam op IPM Essen in stand 4D33.

Voor meer informatie:
Foamplant
www.foamplant.nl 
Martin Tietema
+31 6 4487 4093
m.tietema@foamplant.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven