Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Software stroomlijnt processen

Coöperatie DOOR investeert in software voor de bedrijfsactiviteiten die collectief worden uitgevoerd binnen de coöperatie. De collectieve bedrijfsactiviteiten van DOOR zijn o.a. de kleinpakactiviteiten, die worden uitgevoerd voor de productgroepen tomaat, aubergine, paprika en komkommer. Sinds het voorjaar van 2018 werkt de coöperatie met het ERP-pakket Microsoft NAV van leverancier Axians.

'Proeftuinfase'
In de zomer van 2018 hebben DOOR en Axians eerst een proeftuinfase doorlopen met het oog op invoering van NAV voor de kleinpakprocessen van productgroep Prominent. Daarbij zijn de processen en de scope goed vastgesteld, waarna de voorbereidingen en de implementatie volgden in het najaar van 2018.

Ingebruikname
Begin maart 2019 is de software I-Fresh van Axians succesvol in gebruik genomen bij de verpakkingsbedrijven DC Prominent in De Lier en Prominent Maasland in Maasland. Beide verpakkingsbedrijven zijn gespecialiseerd in het verpakken van tomaat.

Dit project is uitgevoerd onder aansturing van Bert de Wild, Keten- en Informatie Manager van Coöperatie DOOR. De implementatie bij productgroep Prominent is alvast een voorbereiding op het softwaresysteem voor het nieuwe verpakkingscentrum van Coöperatie DOOR, dat eind 2020 in gebruik wordt genomen.


Raymond Langeveld, Paul de Klein en Bert de Wild in verpakkingshal bij DC Prominent.

Het I-Fresh systeem dat Axians levert is gebaseerd op Microsoft Dynamics Business Central programma (voorheen Dynamics NAV). Dit is een programma dat bedrijven helpt bij het stroomlijnen en beheersen van primaire processen zoals inkoop, verkoop, voorraadbeheer en boekhouding.

Axians heeft specifieke functionaliteiten toegevoegd aan dit programma die speciaal bedoeld zijn voor de AGF-sector. Hiermee is I-Fresh een handig platform dat alle bedrijfsprocessen optimaal met elkaar verbindt, ook in een sector waar snelheid van verwerking, flexibiliteit en hoge productkwaliteit van groot belang zijn.

Met de installatie van I-Fresh bij productgroep Prominent wordt het hele proces van inkoop tot productuitlevering ondersteund. Ook bij het verpakken van tomaten biedt I-Fresh ondersteuning bij de verwerking van de bijbehorende emballage.

De I-Fresh software is vervolgens gekoppeld met het bestaande SCADA-systeem dat de automatische verpakkingsmachines aanstuurt. Gegevens van I-Fresh worden realtime uitgewisseld naar de SCADA-software. Met deze informatie worden de juiste machines aangestuurd. Vervolgens wordt de informatie die de verpakkingsmachine terugstuurt ook weer gekoppeld aan I-Fresh voor verdere (order)verwerking en track- en trace informatie.


De verpakkingshal bij DC Prominent.

Operationeel vóór de tomatenpiek
Voor DOOR was het belangrijk dat het nieuwe I-Fresh systeem operationeel werd voor de start van het hoogseizoen in de tomatensector. Daarnaast was een snelle invoering ook gewenst vanwege de stappen die daarna gezet kunnen worden op het gebied van procesoptimalisatie en business intelligence.

Vanwege de korte doorlooptijd is ervoor gekozen om dit project zoveel mogelijk gezamenlijk uit te voeren waarbij consultants en eindgebruikers gedurende 6 maanden intensief samengewerkt hebben, soms vrijwel dagelijks. Na de livegang is de samenwerking onder regie van DOOR verder gegaan met het oppakken van vervolgwensen, zoals koppelingen met andere systemen en het optimaliseren van de gebruikerservaring.

Momenteel is DOOR bezig met de voorbereidingen voor het in gebruik nemen van het nieuwe distributiecentrum in Maasdijk. Met de komst van dit DC komen uiteindelijk alle kleinpakactiviteiten voor meerdere merken onder 1 dak. Ook hierbij zal weer nauw worden samengewerkt tussen Coöperatie DOOR en Axians en de leverancier van de productiesystemen.

Voor meer informatie:
Axians Business Solutions                                
Hogeweg 41                                                    
5301 LJ  Zaltbommel                                       
+31(0)611957659                                              
Raymond.langeveld@axians.com                      
www.i-fresh.nl                                                      

Coöperatie DOOR
Honderdland 70
2676 LS  Maasdijk
+31(0)6 22 33 36 75
b.dewild@doorpartners.nl    
www.cooperatiedoor.nl 

Publicatiedatum: