Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
areaal met 2% gegroeid in Huelva

Kou vertraagt aardbeienteelt Spanje

De lage temperaturen van de afgelopen tijd in de Spaanse provincie Huelva vertragen de aardbeienteelt. De oogst is tot nu toe dan ook onbeduidend, zo laat Rafael Domínguez, manager van de telersvereniging Freshuelva, weten.

“De Europese vraag en aanbod op de aardbeienmarkt met kerst was zoals elk jaar, maar onmiddellijk daarna is de vraag fors gezakt en nu is er eigenlijk te weinig."

Toch ligt de prijs redelijk hoog door de schaarste. De prijzen zowel in Spanje als in het buitenland liggen op €4 per kilo, volgens Rafael.

Dit jaar 2% groter areaal
Tussen december 2018 en juni 2019 bedroeg de aardbeienexport 239 mln kilo, ter waarde van €471 mln en met een gemiddelde prijs van €1,97 per kilo.

Het leeuwendeel van de export gaat naar de Europese Unie met Duitsland als belangrijkste afnemer (31,7% vorig seizoen). Daarna volgen het Verenigd Koninkrijk (15,5%), Frankrijk (14,6%) en Italië (10,3%). Ook Portugal, Nederland, Oostenrijk en België nemen volumes van boven de 8.000 ton af.

Volgens gegevens van Freshuelva bedraagt het oppervlak zachtfruit in de provincie Huelva dit seizoen ongeveer 11.700 hectare, wat een stijging van 2% inhoudt vergeleken met de 11.464 hectare in 2018/2019.

Freshuelva zal met een stand in hal 18 aanwezig zijn op de 28e editie van Fruit Logistica.

Voor meer informatie:
Rafael Domínguez Guillén
Freshuelva
Tel.: +34 959 24 8222 (Spanje)
comunicacion@freshuelva.es
www.freshuelva.es  

Bron: huelvainformacion.es

Publicatiedatum: