Trias Westland onderzoekt optimalisatie warmte-afzet

Hoe kan de aardwarmtebron zo optimaal mogelijk benut worden? Bij de ingebruikname van Trias Westland hebben de aangesloten deelnemers, vaak samen met een eigen installateur de afname van de warmte in het eigen systeem ingepast. De eerste maanden was er veel afstemming tussen de deelnemers en Trias Westland omdat een constante afname niet meteen gerealiseerd kon worden.

Bij enkele deelnemers kon dit eenvoudig worden opgelost, terwijl bij andere deelnemers niet duidelijk was wat precies de oorzaak is. Daarom is Trias Westland gaan zoeken naar een technisch adviseur die ervaring heeft met aardwarmte en energiesystemen.

Warmte-afzet optimaliseren
Pieter Arkesteijn heeft nu 10 deelnemers bezocht en samen met deze deelnemers verbeteringsmogelijkheden bekeken om de warmte-afzet van Trias Westland te optimaliseren. Pieter was zelf tomatenkweker en werkt nu in technische dienst bij een tomatenkwekerij die ook is aangesloten op een aardwarmtebron.

Vanuit Trias Westland is hem gevraagd langs te gaan bij de aangesloten deelnemers en samen met de energie- en teeltmanager te onderzoeken welke aanpassingen en oplossingen mogelijk zijn.

Pieter is gemiddeld 2 uur bezig om de installatie te schouwen en oplossingsmogelijkheden te schetsen. "De oplossingen zijn uiteenlopend, zoals het doorleveren aan de buurman, soms simpelweg een klep open of dicht zetten, een paar leidingen omlassen of instellingen in de klimaatcomputer veranderen. Het feit dat je de mogelijkheden samen bespreekt, zorgt er al voor dat er verbeteringen aan het licht komen." 

Bron: Trias Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven