Trias Westland druk bezig met opschalen

De aardwarmtebron Trias Westland is zo’n half jaar in bedrijf. Nico Tielens, exploitatiemanager bij Trias Westland vertelt: "De aardwarmtebron draait prima, heeft een extreem hoge uptime vanaf het moment dat we in bedrijf zijn gegaan. Er zijn vrijwel geen storingen en de installatie heeft heel goed gedraaid.” 

“De verduurzaming is niet een kwestie van appeltje eitje: je boort een doublet en je sluit aan. Daar zit heel wat werk achter om de transitie aan de vraagkant bij de deelnemers te maken. Iedereen is enthousiast bezig om dat voor elkaar te krijgen."

"Er zit best veel werk in het afstemmen met iedereen en het goed laten invoeden van deze duurzame bron binnen de systemen van de deelnemers. Er is goed contact met de deelnemers en ons als bron. Zo hebben we de diverse afleverstations goed kunnen inregelen. Doel is de verschillende bronnen zo goed mogelijk op elkaar te laten aansluiten zodat we een zo gunstig mogelijke constante retourtemperatuur kunnen bewerkstelligen.

Een lage retour temperatuur is belangrijk voor het zo optimaal mogelijk benutten van de bron. Onze focus gaat nu uit naar de inzet van het handelsplatform en optimalisaties aan de afleverkant. Daarnaast zijn de eerste civiele voorbereidingswerkzaamheden voor het tweede doublet gestart, dit zijn onder andere heiwerkzaamheden en het maken van funderingen."

Lees meer bij Trias Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven