Piet Meerkerk, Angus soft fruits Europe:

"Tekort aan frambozen, te veel blauwe bessen en rustige aardbeienverkoop"

Tholen - De afzet van blauwe bessen verloopt momenteel lastig. "In die zin dat de volumes heel fors zijn en de verkoop nog niet in verhouding staat, vertelt Piet Meerkerk van AngusSoft Fruits Europe. "Er is veel volume beschikbaar, inmiddels meer uit Chili dan Peru. De prijzen liggen op een laag niveau, eigenlijk al sinds de kerstperiode. Daarbij is de kwaliteit van de bessen erg wisselend. Inmiddels worden de eerste Marokkaanse, blauwe bessen geplukt. De verkoop van rode bessen verloopt daarentegen goed. Er is een steady verkoop en vraag en aanbod zijn mooi in balans."

De grootste vraag binnen het zachtfruitassortiment gaat momenteel uit naar de frambozen. "In Spanje wordt er niet veel geplukt - men is voornamelijk aan het snoeien - en daardoor moet afgezien van kleine volumes Portugese productie, alles uit Marokko vandaan komen. Prijzen liggen op een relatief hoog niveau en dat zal de komende weken ook niet veranderen", schat Piet in. Het bramenassortiment bestaat naast een klein volume belichte Nederlandse teelt uit Mexicaanse aanvoer. "Die zijn er voldoende, maar ook erg wisselend in kwaliteit. Waar een doos in Nederland voor 26-28 euro wordt verkocht, komen de Mexicaanse bramen niet boven de 16 euro."

Last but not least verloopt de aardbeienmarkt volgens Piet momenteel wat chaotisch. "In Egypte zijn de weersomstandigheden dusdanig slecht dat er veel aardbeien die aankomen worden afgekeurd. Dan blijft de aanvoer vanuit Spanje en Marokko over, maar die verkoop verloopt zeer rustig. Er worden wel aardbeien verkocht, maar dat gaat allemaal met kleine beetjes tegelijk", besluit Piet.

Voor meer informatie:
Piet Meerkerk
Angus soft fruits Europe
Handelsweg 150
2988 DC Ridderkerk
Tel: 0180-760409
piet.meerkerk@angussoftfruits.com   
www.angussoftfruits.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven