tomaten en microgroenten onder LED geteeld

Indoor farm van 5000 m2 in aanbouw in Abu Dhabi

Onlangs was al een glimp te zien van de toer van Nederlandse toeleveranciers door de Golfregio, maar nu is er ook een concreet voorbeeld van wat er daar in 'de woestijn' wordt gedaan. Abu Dhabi krijgt er een high-tech indoor farm bij waar tomaten en microgroenten onder LED worden geteeld. Later dit jaar wordt het bedrijf, onderdeel van een miljoeneninvestering door Madar Farms, in gebruik genomen.

Het in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde bedrijf Madar Farms kondigde het project aan tijdens de afgelopen week gehouden Abu Dhabi Sustainability Week. Het bedrijf werkt samen met Certhon, Inno-3B en Signify om de 5000 m2 grote faciliteit, die momenteel in aanbouw is in Khalifa Industrial Zone Abu Dhabi (KIZAD), te gaan beheren.

De ondertekening van het contract tussen Madar Farms en Certhon vond plaats in het paviljoen van Madar Farms tijdens de Nederlandse handelsmissie en werd bijgewoond door de Nederlandse ambassadeur Lody Embrechts en de Nederlandse landbouwadviseur Erik Smidt.


Abdulaziz AlMulla, CEO en medeoprichter van Madar Farms (rechts) schudt de hand van Damion Schwarzkachel, Consulting Sales Engineer en architect bij Certhon na het tekenen van de contractovereenkomst

Nederlandse technologie voor microgroenten en tomaten
De teeltfaciliteit is tijdens een intensief ontwikkelingsproces volledig ontworpen door het Nederlandse bedrijf Certhon. De faciliteit zal worden geïnstalleerd met Philips GreenPower LED-armaturen van Signify. De teeltfaciliteit wordt verder uitgerust met eigen koel- en automatiseringssystemen van Certhon.

Er zijn verschillende succesvolle proeven uitgevoerd voor Madar Farms in het eigen Innovatiecentrum van Certhon om ideale teeltrecepten te testen en te optimaliseren. Omdat het bedrijf zo duurzaam mogelijke methoden wil gebruiken, zullen de tomaten worden geteeld met behulp van een waterbesparend systeem. Madar Farms zal 30% minder water per kilo tomaten gebruiken in vergelijking met andere hightech tomatenkassen.

Udo van Slooten, Business Leader Horticulture bij Signify: "We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Madar Farms en kijken ernaar uit om hen te helpen de oogstprognose, de kwaliteit van de gewassen en de opbrengsten te verhogen, terwijl ze jaarrond duurzaam telen."

"Door onze indoor farming oplossingen aan Madar Farms te leveren, maakt Certhon het hele jaar door duurzame lokale voedselzekerheid en voedselveiligheid in de hele VAE mogelijk", vult Hein van der Sande, CEO van Certhon, aan. "Op basis van onze maatwerk tuinbouwoplossingen kan Madar Farms producten van hoge kwaliteit telen voor de lokale markten terwijl ze minimaal water gebruiken".

Indoor farming technologie
Als onderdeel van de nieuwe faciliteit zal Madar Farms de hoeveelheid microgroenten die het momenteel produceert verdrievoudigen en meer verschillende producten gaan telen. Met behulp van Inno-3B-technologie die al in Canada wordt gebruikt, creëert Madar Farms een geautomatiseerd, verticaal teeltsysteem om microgroenten bedekt te telen in omstandigheden die het hele jaar door optimaal en consistent zijn.

Martin Brault, CEO van Inno-3B: "We zijn erg enthousiast dat we onze technologie naar Abu Dhabi kunnen brengen. Wij denken dat dit het eerste van vele projecten in het Midden-Oosten zal zijn."

Groeiende vraag naar lokale producten
Abdulaziz AlMulla, CEO en medeoprichter van Madar Farms, zei: "Onze nieuwe ultramoderne teeltfaciliteit is een mijlpaal voor Madar Farms. Aangezien de bevolking in de VAE blijft groeien en er meer aandacht is voor duurzaamheid, zal de nieuwe faciliteit helpen om aan deze toenemende vraag te voldoen en de consumenten in de VAE meer mogelijkheden geven om te genieten van de beste kwaliteit verse, lokaal geteelde producten.

Voor meer informatie:
Madar Farms
info@madarfarms.co

www.madarfarms.co


Certhon
www.certhon.com

 


Inno-3B
www.inno-3b.com

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven