Sival 2020 zit erop

Drie dagen Frans praten, heerlijk toch?

Tholen - Drie dagen Frans praten, heerlijk toch? De afgelopen drie dagen konden francofielen hun hart ophalen in het Franse Angers, waar op de Sival de Franse tuinbouw bijeenkwam en ook de nodige Nederlandse en Belgische bedrijven een kijkje kwamen nemen. 

Bekijk hier de fotoreportage.

De bedrijven die al enkele jaren de Sival bezoeken, hebben kunnen zien dat met de jaren de focus op de beurs geleidelijk is verschoven van veel wijnbouw naar steeds meer tuinbouw. Glastuinbouw is dat in de zin van hightech glazen kassen met de modernste technieken echter nog lang niet altijd.

Zo geven bio-telers vaak nog de voorkeur aan plastic kassen zonder verwarming, gesterkt door de Franse voorkeur voor 'versmarkten' met lokaal product en de sneller groeiende vraag naar 'bio' in Frankrijk dan in bijvoorbeeld Nederland. 

Toch is het niet alsof er geen vraag is naar moderne teelttechnieken. Ook in Frankrijk wordt er inmiddels bijvoorbeeld met belichting geteeld, al is niet iedereen in Frankrijk er al aan gewend en twijfelt men aan de duurzaamheid van die manier van telen, zo bleek onlangs nog maar eens toen een Franse tv-ploeg in Nederland op bezoek was.

Na drie dagen beurs zal de een blij zijn het 'eindelijk' weer met Engels of Nederlands af te kunnen en de ander vrolijk in het Frans verdergaan omdat de focus sowieso op de Franse markt ligt. Vanaf nu laat een volgende Franse tuinbouwbeurs weer een jaar op zich wachten, Sival is simpelweg de enige écht grote beurs, en is er dus alle tijd om het Frans bij te spijkeren. Misschien dat het hardop voorlezen van de Franse namen in de fotoreportage alvast een stukje helpt bij het oefenen op de uitspraak?

Bekijk hier de fotoreportage.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven