Banderollen worden een steeds populairder alternatief in de handel

"Deze verpakking maakt versheid overtuigend en duidelijk zichtbaar"

De reductie en het vermijden van (plastic-)verpakkingen is in de handel een belangrijk thema geworden. Overal wordt er naar duurzame alternatieven gezocht en steeds vaker vinden banderollen hun weg naar de levensmiddelenhandel.

Of het nu gaat om courgettes, selderij of bananen - banderollen zijn gekomen om te blijven. Dat merkt men ook bij het bedrijf ATS-Tanner Banding Systems AG uit Zwitserland.


Guiseppe Diglio bij de beursstand op de Fruit Logistica 2019

"Banderollen ontzien het product en zijn duurzaam", weet Thomas Weber. "Banderollen kunnen veelzijdig ingezet worden. Ze houden producten bij elkaar of dienen als sluiting van plastic schaaltjes.

Bij bedrukte banderollen kan de branding compleet door midden van de banderol geschieden en door middel van just-in-time bedrukking kunnen de banderollen met extra informatie (EAN, houdbaarheidsdatum etc.) worden aangevuld. Het toepassingsgebied van de banderoleertechnologie is bijna grenzeloos. De manier van verpakken maakt bovendien de versheid van levensmiddelen aan de Point of Sale overtuigend en duidelijk zichtbaar." Een 20 – 100 mm brede band als volwaardige verpakking
Veel gebruikers werken tegenwoordig met voorbedrukte banden die alleen de reeds vaststaande informatie bevatten, vertelt Thomas. De actueel belangrijke marketinginformatie wordt tijdens de verpakkingsprocedure online aangevuld. "Daarvoor zetten we onze banderoleermachines met geïntegreerde thermostransferprinters in. Ingrediënten, inhoudsstoffen, informatie over voedingswaarden, gewicht, houdbaarheidsdatum en andere variabele informatie kunnen zo just-in-time worden doorgegeven, wat voor een enorme flexibiliteit zorgt."

Zelfs de handling van barcodes is met 'het multitalent onder de verpakkingssoorten' opgelost. Indien gewenst kan de binnenkant van de banderol ook nog bedrukt worden voor reclamedoeleinden – bijvoorbeeld met recepten en serveersuggesties.

 

Ideale technologie voor warmtegevoelige foodproducten
Het ATS ultrasoon koud sealen van de banderol is uniek binnen de branche, klinkt het. "Deze methode ontziet de te verpakken producten en er wordt geen warmte geproduceerd tijdens de verpakkingsprocedure. De banderollen zijn overigens van papier, polypropyleen, polyethyleen of bio-kunststof verkrijgbaar, zodat ook wat betreft materiaalkeuze, scheurbestendigheid enzovoort de volledige flexibiliteit gegarandeerd blijft. De duurzaamheidsgedachte is voor ons bedrijf een belangrijk onderwerp en wat verpakkingen betreft bieden we onze klanten definitief één van de efficiëntste mogelijkheden."

Met de ATS-installatie is bovendien de sterkte van de sluiting traploos instelbaar, wat bij erg verschillende producten zoals lenteuien een duidelijk pluspunt is. "Het toepassingsspectrum van ATS reikt van standalone banderolleermachines tot aan de integratie van digitaal gestuurde volledig automatische machines in productiestraten van klanten."

Voor meer informatie:
Thomas Weber
ATS-Tanner Banding Systems AG
Poststrasse 30
CH-6300 Zug
Tel. +41 56 676 67 14
www.ats-tanner.com 
t.weber@ats-tanner.ch 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven