Xpol verkoopt kruiden- en groententak aan Xfresh

Tholen - Vanaf 1 januari heeft Xpol de groenten en kruidentak verkocht aan Xfresh, een nieuw bedrijf, opgezet door Marcel Schers en enkele nieuw agri business partners. Xpol zal zich weer voor de volle 100% richten op de handel in bloemen en planten, waar het al 10 jaar ervaring in heeft. Xfresh zal vanuit hetzelfde gebouw in Rijsenhout als Xpol opereren met mede-eigenaar Marcel Schers als directeur, aangevuld met een enthousiast team AGF'ers.

"We zien dit als een goede stap in de verdere professionalisering van onze activiteiten in de kruiden, groenten en fruit", vertelt Marcel Schers over de nieuwe start. "Met onze expertise op het gebied van peulvruchten van over de hele wereld, verse snijkruiden uit Afrika, sperziebonen, bosuien en exotisch boomgerijpt fruit denken we een duidelijk verschil te kunnen maken in vergelijking met andere aanbieders."

"We blijven namelijk de filosofie van Xpol volgen door de keten volledig transparant te maken  en partijen open met elkaar te verbinden. We richten ons daarbij zoveel mogelijk op programma’s en niet op het bekende ‘dagdagelijkse handjeklap’ van de daghandel. Naar ons idee brengt dat veel te veel onrust en kun je niet daadwerkelijk werken aan een beter product. Daarnaast heeft onze aanpak diverse duurzame voordelen. Nu blijven veel zaken als rasverschillen, houdbaarheidsverbeteringstrajecten,  onnodige verpakkings- en logistieke kosten etc. buiten schot of verdwijnen in de dagelijkse pushhandel", aldus Marcel.

"Zo zijn we sterk in verse gepelde erwten en edamame uit Kenia, Tanzania en Zimbabwe (kg en 200g verpakkingen). Hierbij is het juiste ras (juiste maat, zoet, niet bitter) en het temperatuurmanagement cruciaal. Zonder gedegen kennis van het product is het het risico om bittere en gekiemde ‘erwtencressen’ binnen te halen enorm", besluit de directeur van Xfresh.

Voor meer informatie:
Marcel Schers
Xfresh
Kruizemuntweg 27
1435 DD Rijsenhout
Tel: +31 (0)297 301275
marcel.schers@xfresh.eu 
www.xfresh.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven