Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
27 februari

Derde editie 'Landbouw zonder chemie - hoe dan?'

Op 27 februari organiseert Foodlog de derde editie van het congres Landbouw zonder Chemie – Hoe dan? in Berkel en Rodenrijs bij Koppert Biological Systems. Het thema van het congres is Plantgezondheid.

Het congres wordt geopend door Europarlementariër Bas Eickhout van de Groenen/Europese Vrije Alliantie.

Bekijk hier ons verslag van het vorige congres in 2019.

Het programma van het congres van dit jaar heeft drie thema's:

  • Preventie. Plantgezondheid gaat over genetica, bodem en de omgeving. Hoe optimaliseer je het voorkomen van middelengebruik in open en gesloten teelten? Met o.a. Menno Kamphuis (Plant Health Cure), Anton Bartelen (Bartelen Agro) en Emiel Elferink (Bioclear Earth).
  • Medicijnkast. Gewasbeschermingsmiddelen, groene en chemische, zijn ‘medicijnen’ en blijven voorlopig nodig om oogsten te behouden. Milieu- en fauna-onvriendelijke chemische middelen verdwijnen van de markt. Vernieuwing van de toelatingsprocedures voor groene middelen moet voorkomen dat de medicijnkast leeg raakt. Met o.a. Aleid Dik (Nederlandse Akkerbouw Vakbond), Jennifer Lewis (IBMA), Willem Ravensberg (Koppert) en Piet Boonekamp (Artemis).
  • Ketenvorming. Groene teelt is duurder. Hoe verbind je de supermarkt en andere verkoopkanalen met de boer en overheid (vergroeningssubsidies, Green Deal) om de gewenste innovaties gefinancierd te krijgen? Met o.a. Welmoed Deinum (Graasboerderij), Marja Bastiaansen (Bastiaansen Bio) en Jenneke van Vliet (CLM)

Inschrijven kan hier

 

Publicatiedatum: