kans op windstoten van 100 km/uur

Vanavond en vannacht zware windstoten in de kustgebieden

Vanavond en deels vannacht waait het aan zee hard tot stormachtig (7-8 Bft.). Daarbij komt het in de westelijke kustprovincies tot zware windstoten van 75-90 km/uur. In het uiterste noordwesten is kans op zeer zware windstoten rond 100 km/uur. Voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en de Wadden geldt code geel. Vooral op de Wadden houdt de kans op zware windstoten tot ver in de nacht aan, meldt Weeronline.

Vanaf circa 19:00 uur is langs de westkust kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. Dit geldt voor het uiterste westen van Zeeland, het westen van Zuid-Holland en het westen van Noord-Holland. Later in de avond neemt ook in de noordelijke kustgebieden de wind toe met windstoten tot 90 km/uur aan de Friese kust en op de Wadden. 

Mogelijk zeer zware windstoten, kans op officiële storm uiterst klein
Rond middernacht is in het uiterste noordwesten, de kuststrook ten westen van Den Helder en op Texel, Vlieland en Terschelling, tijdelijk kans op zeer zware windstoten rond 100 km/uur. De kans op storm (een heel uur gemiddeld 9 Bft.) is kleiner dan 5%.

Vanaf middernacht verdwijnt de kans op zware windstoten in West-Zeeland en het westen van Zuid-Holland. Langs de westkust van Noord-Holland en de Friese kust neemt de wind vanaf circa 3:00 uur significant af en op de Wadden eindigt code geel voor zware windstoten rond 5:00 uur.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven