Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Collectieven moeten nu de daad bij het woord voegen"

In december nam Sjaak van der Tak afscheid als voorzitter en stuurgroeplid van Platform Duurzame Glastuinbouw. Tevreden, dat is het woord dat als eerste in hem opkomt. “Schoon water wint meer en meer aan maatschappelijk belang. De glastuinbouw kan daar een essentiële rol in spelen.”

Resultaat geboekt
“De doelstelling en de opdracht voor de glastuinbouw is duidelijk: nagenoeg geen emissie van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen in het oppervlaktewater”, zo vat Van der Tak samen.

Advisering en monitoring zijn de belangrijkste handvatten om tot het beoogde resultaat te komen. Hij is tevreden over de stappen die zijn gezet en de geboekte resultaten. “De gemeente moet de infrastructuur faciliteren middels aansluitingen op het riool, dan kan de glastuinbouw een belangrijke bijdrage leveren aan schoner water.”

Bewustwording toegenomen
Van der Tak benadrukt dat vaststelling van de wettelijke norm A is, maar dat middels handhaving door de overheid ook B moet worden gezegd. “Natuurlijk mag het bevoegd gezag telers aanspreken op het naleven van de regels. Het belangrijkste resultaat is echter dat de bewustwording onder telers enorm is toegenomen. Samenwerking met de waterschappen is daarbij erg belangrijk geweest.”

Lees meer bij Glastuinbouw Waterproof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven