Composteerbare komkommerkrimpfolie gaat 'skyhigh'

In South Australia werd een volledig composteerbaar krimpfolie voor komkommers ontwikkeld. Momenteel wordt het product geschikt gemaakt voor andere voedselsectoren en de luchtvaart.

De producent van het materiaal, BioBag World Australia in Aidelaide, heeft zijn productie de voorbije zes maanden verdubbeld wat de output een boost zal geven nu er ieder moment een tweede extrudeer- en conversiemachine uit China zal worden geïnstalleerd. 

Directeur Scott Morton vertelt dat het bedrijf onlangs de samenwerking met Qatar Airways aan is gegaan. De luchtvaartmaatschappij gebruikt de composteerbare verpakking inmiddels om afval te beperken.

Hij voegt eraan toe dat de composteerbare verpakking de laatste drie maanden ook is toegepast ter vervanging van traditionele plastic folies voor tijdschriften en kranten en voor het verpakken van vlees. 

“Er zijn veel slagers die plastic in de ban doen. Zij gebruiken de folie voor het verpakken van vlees dat zij invriezen en in plaats van in een plastic tasje geven ze de klant nu een composteerbaar tasje mee. Dit tasje kan thuis worden hergebruikt als afvalzak of in de GFT-bak worden gegooid waar het vanzelf wordt afgebroken."

De alternatieve folie werd vorig jaar voor het eerste gebruikt voor het verpakken van komkommers bij Drake-supermarkten in South Australia. 

Theleadsouthaustralia.com.au legt uit dat het product werd ontwikkeld in samenwerking met het AGF- en verpakkingsbedrijf IG Fresh Produce en in september werd geïntroduceerd als milieuvriendelijk alternatief voor traditionele polyethyleen folies.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven