Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Agro Merchants Westland en The Grape Hub wisselen berichten uit via FreshBabel Messenger

Agro Merchants Westland en The Grape Hub wisselen recent digitale berichten met elkaar uit via FreshBabel Messenger. Deze koppeling zorgt ervoor dat beide bedrijven geen administratieve handelingen meer hebben omtrent de verwerking van ontvangst, productie en verladingen van goederen. 


v.l.n.r.: Rob Oosterbaan, Michel Versteeg van Agro Merchants Westland en Jan Willem van Wyk van The Grape Hub

De wens om digitaal te communiceren
Beide bedrijven zitten fysiek op dezelfde locatie in ‘s-Gravenzande en werken onderling veel samen. The Grape Hub en Agro Merchants Westland werken nauw samen op het gebied van Verpakken en Logistiek. Voorheen bracht deze samenwerking veel administratieve handelingen met zich mee. Door de koppeling met FreshBabel Messenger worden al deze handelingen automatisch verwerkt in beide softwaresystemen. “De behoefte is ontstaan doordat we een intensievere samenwerking kregen en gingen kijken naar hoe we onze processen efficiënter konden gaan inrichten. Daarbij keken we ook naar de groei van volumes. In het verleden communiceerden we vooral via e-mails, PDF’s, Whatsapp, telefoongesprekken en Excel-sheets waarbij iedereen het weer zelf in het systeem moest zetten. Dit was erg inefficiënt als ik hier weer aan terugdenk.” vertelt Jan Willem van The Grape Hub.

Overtypen van informatie is verleden tijd
Het overtypen van gegevens is voor de meeste medewerkers bij een AGF-bedrijf dagelijkse kost geworden. Informatie over bijvoorbeeld orders, transport of verladingen wordt niet standaard ingelezen in het softwaresysteem wanneer deze vanuit een ander softwaresysteem is verstuurd. Simpel gezegd worden documenten in verschillende sofware-talen naar elkaar verstuurd, waardoor er een digitale spraakverwarring ontstaat. Softwarebedrijf JEM-id heeft FreshBabel Messenger ontwikkelt om als ‘Google Translate’ te werken tussen verschillende softwaresystemen. FreshBabel Messenger vertaalt berichten over bijvoorbeeld orders, productie, logistiek en transport van softwaresysteem A naar berichten voor softwaresysteem B.

Agro Merchants Westland werkt met een maatwerkpakket en The Grape Hub werkt met het AGF-softwarepakket GreenCommerce. Via de koppeling met FreshBabel Messenger kunnen Agro Merchants Westland en The Grape Hub berichten uitwisselen over de aankondiging van verwachte ontvangsten en verladingen, en de bevestigingen hiervan. Daarnaast kunnen zij berichten uitwisselen over een verzoek tot een productie-opdracht, de reservering van de goederen hiervoor en de resultaten die uit het betreffende productie-verzoek komen. Dit resultaat bevat de geproduceerde goederen en de gebruikte product(en) en fust(en). Richard Bos van Agro Merchants Westland vertelt: “Omdat de volumes stijgen, is het voor ons noodzakelijk om processen te standaardiseren. De software helpt om het proces te verbeteren en de kosten te reduceren. Voor ons is het daarom belangrijk om te blijven investeren in onze IT-systemen, omdat het deel is van ons bedrijf en bijdraagt aan ons succes. Daarbij zijn wij aan het kijken hoe wij op kunnen schalen voor andere klanten, omdat we de connectie via FreshBabel Messenger al hebben staan. Het wordt voor ons makkelijker om in de toekomst nieuwe EDI-connecties te maken. De basis ligt er nu en kunnen dit gaan bespreken met nieuwe klanten die eventueel al op GreenCommerce zitten. Wij zien dat dit steeds meer gevraagd wordt.” In de toekomst zou iedere klant van Agro Merchants Westland via FreshBabel Messenger kunnen werken, ongeacht met welk softwaresysteem zij werken.

Klik hier voor het hele interview.

Voor meer informatie: 
Remco Koornhof
JEM-id 
Grote Waard 80
2675 RZ Honselersdijk
T: 0174-642622
remco@jem-id.nl  
www.jem-id.nl  

Voor meer informatie:
AGRO Merchants Westland
Nijverheidsweg 64
3771ME Barneveld
T: +31 (0) 85 4848 501
info@agromerchants.com 
www.agromerchants.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven