Welke vijftig tech-bedrijven gaan de tuinbouw radicaal vernieuwen?

Met de tweejaarlijkse verschijning van de Hillenraad100 (in 2019 werd in de Ridderzaal in Den Haag de nieuwste Top100 bekend), is het in 2020 weer tijd voor een themajaar. Na de HillenraadSUB40-themacompetitie in 2018 zet Hillenraad dit jaar in op een bijzondere thema-uitgave, namelijk de HillenraadTech50.

De roep om een nieuwe SUB40-competitie was groot, aldus het Hillenraad-team. "In de SUB40-competitie kozen we de 40 meest aantrekkelijke bedrijven in de tuinbouw voor talent van onder de 40. Het was verleidelijk, maar de kracht van een thema-uitgave is naar het idee van Hillenraad de eenmalige verschijning. Als je wilt vernieuwen en inspireren, dan moet je de lat hoger leggen. En natuurlijk is de noodzaak voor de toekomst van de Nederlandse tuinbouw groot om juist de SUB40-generatie op het podium te zetten."


Hillenraad SUB40 wil telen op mars, zo bleek eind 2018

Tech
Voor 2020 heeft Hillenraad de andere uitdaging gevonden. Samen met de SUB40-generatie wordt gezocht naar de 50 meest veelbelovende Techbedrijven in de wereldwijde hi-tech tuinbouw. Welke 50 ondernemingen gaan dit decennium de tuinbouw radicaal vernieuwen?

Het gaat daarbij om technologie in de meest brede zin, maar altijd gekoppeld aan plantaardige productie. In de speurtocht gaat men op zoek naar de bedrijven die het verschil gaan maken in onder andere groene genetica, teelt-  en productiesystemen, procestechnologieën, robotica, oogstsystemen en voorspellingsmodellen.

Op zoek naar techbedrijven én redactie
Voor de SUB40 is innovatie één van de drie belangrijkste criteria voor de aantrekkelijkheid van het tuinbouwcluster qua impact en als kenmerk van een potentiële werkgever. Daarom wordt de SUB40 ook  betrokken in de samenstelling van de HillenraadTech50. De bedoeling is een thema-redactie te vormen, waarvoor SUB40-professionals zich kunnen aanmelden. 

Voor meer informatie:
Hillenraad100
https://hillenraad100.nl 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven