actievoerders delven onderspit voor hooggerechtshof

Britse zachtfruitteler wint rechtzaak en mag uitbreiden

De Britse zachtfruitteler Withers Fruit Farm in Herefordshire heeft onlangs een zaak via het hooggerechtshof gewonnen tegen actievoerders die uitbreiding van het bedrijf wilden voorkomen. Het zou het platteland 'schaden'.  

De campagnevoerders probeerden een besluit, dat de bouw van 11 blokken polytunnels op 37 ha tuinbouwgrond mogelijk zou maken, ongedaan te maken. Het raadsbesluit stond ook toe dat 350 seizoensarbeiders op een nabijgelegen terrein van 145 hectare werden ondergebracht caravans.

Een van de grootste teeltbedrijven van zachtfruit in het VK, Withers Fruit Farm, levert aan supermarkten zoals Tesco, Waitrose, Co-op en Asda. Door het gebruik van polytunnels kan het oogstseizoen worden verlengd tot na de zomermaanden.

De campagnegroep voor het platteland is er niet in geslaagd de rechter ervan te overtuigen dat de raad in zijn besluit geen rekening heeft gehouden met de visuele impact van het project, noch met het effect ervan op de lokale biodiversiteit, met name in relatie tot de vleermuispopulatie.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven