Canadese retail blij met laag prijsverschil conventionele en bio-kaskomkommers

"In deze tijd van het jaar eindigt de teelt van Canadese gewassen," vertelt Jeff Madu van Windset Farms in Delta, BC. "De meeste Mexicaanse gewassen zijn een paar weken geleden begonnen en gaan door tot mei. Er zijn goede voorraden van Mexicaanse komkommers op dit moment, dus de markt lijkt normaal en het aanbod ook".

Er zijn ook enkele importzendingen uit Spanje aangekomen. En over een paar weken zullen ook Canadese kaskomkommers die onder verlichting geteeld worden beschikbaar zijn, hoewel deze gewassen beperkter beschikbaar zijn. "Telen onder lampen is duur in deze tijd van het jaar. Maar sommige mensen willen nog steeds graag lokaal geteelde komkommers, dus ook hier is nog wel enige vraag naar",  vertelt Madu.

Vraag iets verminderd 
Ondertussen is de vraag naar komkommers stabiel, hoewel de vraag iets kleiner is dan in de zomer. "De afname van alle groene groenten is wat verminderd". Madu: "Het is geen hele goede tijd voor ons, want de meeste mensen eten nu wortelgewassen. Toch is de vraag wel stabiel."

De prijzen lijken daarom ook veel op die van vorig jaar. "Het is gewoon een heel normaal jaar voor kaskomkommers," voegt Madu toe.

Bio-kaskomkommers
Wat nieuw is, is een opleving in de beschikbaarheid en de vraag naar biologische kaskomkommers. "We verkopen steeds meer biologische komkommers," zegt Madu. "De prijzen van biologische komkommers liggen niet veel groter dan van conventionele komkommers en retailers vinden dat fijn. Maar in Mexico worden meer biologische komkommers geplant dan in Canada".

Vooruitkijkend zegt Madu dat de markt de komende drie maanden stabiel zal blijven. "Ze zullen een herbeplanting doen aan het eind van december," zegt hij. "Dan is er altijd een klein gat tot begin januari, hoewel ze behoorlijk goed worden in het vergroten van de oogst".

Voor meer informatie:
Jeff Madu
Windset Farms
Tel: +1 (604) 952-2799
jeff@windset.com
www.windsetfarms.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven