Onderscheiden met mycorrhizen

Mycorrihizen, wie kent ze niet? De schimmels zitten in substraten en dragen bij aan een goede teelt in de gecontroleerde omgeving die een kas is. Op de SIVAL, die deze week gehouden wordt, zal Premier Tech aan nieuwe substraten en de ontwikkeling van biostimulanten en bio-controle middelen. 

"De mycorrhizen die door Premier Tech op de markt worden gebracht, zijn in alle producten aanwezig, bevatten een hoog gehalte aan zwevende, levende sporen en zijn gecertificeerd als zijnde volledig vrij van elke vorm van vervuiling."

In samenwerking met verschillende partnertelers en diverse experimenteercentra zijn er verder de afgelopen jaren heel wat tests uitgevoerd en waarmee de prestaties en de effectiviteit van deze oplossingen zijn aangetoond.

Afhankelijk van onder meer de rassen en de manier van telen, kent het gebruik van mycorrhizen-inputs veel voordelen volgens de substraatproducent: het leidt tot een snellere beworteling vanaf de eerste weken, een betere opname van water en voedingsstoffen en grotere opbrengsten.

Cluster van extraracinaire sporen van mycorrhizen © Premier Tech

Om enig licht te kunnen werpen op de rol en mechanismen van mycorrhizale symbiose, zal Premier Tech op SIVAL een naar eigen zeggen unieke aanpak presenteren, geïllustreerd aan de hand van virtual reality. Dit houdt in dat de op SIVAL aanwezige bezoekers drie dagen lang de mogelijkheid krijgen om zich onder te dompelen in het bodemleven, dankzij een applicatie ontwikkeld door INRA Dijon, al jaren wetenschappelijk partner van Premier Tech.

Ook Daniel Wipf (hoogleraar Biologie en Plantenfysiologie aan de Universiteit van Bourgondië en onderzoeksleider bij het onderzoek ‘Plantgezondheid: mycorrhizen en verdedigingen’ UMR agro-ecologie INRA/AGROSUP Dijon/Universiteit van Bourgondië) zal op dinsdag 14 januari 2020 bij de Stand Premier Tech, ARDESIË BC 52 aanwezig zijn.

 

Voor meer informatie: 
Valérie Robineau Dupré
Premier Tech Horticulture France
Vaste telefoon: +33 2 41 52 95 85
Mobiele telefoon: + 33 6 88 61 78 93
robv@premiertech.com 
www.premiertech.com 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven