Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weten wanneer het oogsttijd is met nauwkeurig oogstprognosemodel

Er zijn twee vragen waar telers wereldwijd al jaren mee worstelen: “Wat zal de productie zijn voor de komende weken?” en “Hoe moet mijn arbeidsplanning er uit gaan zien?” Tot nu toe werden handmatig opgestelde prognoses gebruikt om deze vragen te beantwoorden, maar de resultaten hiervan wijken vaak tientallen procenten af van de werkelijkheid.

Met de exponentiële groei van door sensoren gegenereerde data en de overgang naar een meer statistische benadering in tuinbouw is data-gestuurd telen steeds meer in opkomst. Intelligente data-analyse is de sleutel tot het maken van meer nauwkeurige prognoses en meer kostenefficiënte bedrijfsmodellen. Een belangrijke stap in de digitalisering van de productie van tomaten is de oogstprognose.

Hoogendoorn Growth Management heeft zo'n oogstprognosemodel met een nauwkeurigheid tussen 80% en 94%. Volgens beide partijen 'een enorme stap op weg naar digitalisering in de tuinbouw.'

"Door gebruik te maken van onze oogstprognose kunnen telers systematischer telen, wat hen in staat stelt hun teeltstrategie te optimaliseren om zo op het gewenste moment te kunnen oogsten. Telers weten wanneer hun product klaar is om te oogsten en kunnen hun verkoop hierop aanpassen, wat kan resulteren in geoptimaliseerde prijsstelling."

Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth management
+31 (0) 10 460 80 80
info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl

 

Publicatiedatum: