In de hal van de firma Steiner werd 300 ton zand verdeeld

TomatOpen: beachvolleybal in de tomatenhal

Beachvolleybal in de winter? Dat is buiten vrij lastig bij deze temperaturen. In het Beierse Kirchweidach hebben de volleyballers daarom iets bijzonders uitgedacht - en het strand naar de tomatenhal van de firma Steiner verplaatst.

Hier een korte video!

Bij groententeeltbedrijf Steiner in Kirchweidach groeien normaal gesproken komkommer, paprika's en tomaten in grote kassen. In de hallen heersen haast zwembadtemperaturen, dus daar past beachvolleybal goed bij. Daarom heeft men de verpakkingshal tijdelijk een nieuwe functie gegeven - die van beachhal.

Christian Wolfertstetter leidt de volleybalafdeling van FC Kirchweidach. Hij geeft toe dat ze al lang van dit project gedroomd hebben: "We hebben de hallen altijd zien staan en gedacht dat hier eigenlijk een volleybalveld in hoort." Dat dit uiteindelijk werkelijkheid wordt, daar had echter niemand op gerekend.

300 ton zand werd er over de hal verdeeld
Dit alles werd georganiseerd door de volleybalafdeling Kirchweidach en de plaatselijke oldtimervereniging. Circa 50 vrijwilligers hebben hier weken aan gewerkt. Ze hebben 300 ton zand de hal in gereden. Vier dagen en 11 vrachtwagens later waren de twee volleybalvelden gereed.

Florian Steiner, de junior chef van het bio-bedrijf, had zich niet voor kunnen stellen wat men van zijn hal kon maken. Hij zegt: "Een paar weken geleden hebben we hier nog tomaten verpakt en nu hangt hier een geweldige beachsfeer."

Ruimte wordt verhuurd
Wanneer er geen officiële wedstrijden plaatsvinden, wordt de ruimte verhuurd. Ook de medewerkers van het groententeeltbedrijf mogen dan af en toe volleyballen. Een paar beachvolleyballers uit Taching am See hebben weken geleden al gereserveerd. Eén van hen viert zo zijn verjaardag, de groep is enthousiast. Ook de volleybaljeugd maakt iedere vrije minuut gebruik van het indoor volleybalveld. Beachvolleyball in de winter in Bayern, dat is iets bijzonders. 

Spelers komen uit heel Duitsland
Onlangs gingen in de groentenhal dan officieel de open Beierse indoor beachvolleybal kampioenschappen van start. Het enige kampioenschap in heel Duitsland in de categorie 1+ dat in de winter plaatsvindt. Voor de spelers een kans om punten voor de Duitse beachvolleybalranglijst te verzamelen. Topspelers uit de regio en heel Duitsland reizen hiervoor naar Kirchweidach.

Drie weken een compleet programma
Drie weken lang vindt hier een compleet programma plaats. In het tweede weekend vindt het Chiemgau beachvolleybal kampioenschap plaats - waaraan ook amateurs deel kunnen nemen. Dertig teams hebben zich hiervoor aangemeld. Als afsluiting vindt er op 25 januari, oftewel in het laatste weekend, nog een beachparty plaats.

Bij medeorganisator Christian Wolfertstetter stijgt de spanning. Het is immers de eerste keer dat dit georganiseerd wordt. "We weten nog niet precies wat er op ons afkomt." De naam van het evenement luidt overigens TomatOpen, kampioenschappen in de tomatenhal.

Quelle: BR24


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven