Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pro Manager Mastercourse Vegetables haalt opnieuw 'topmanagers' naar Nederland

Van 27 januari tot 8 februari 2020 zullen 15 managers, tussen 25 en 40 jaar oud, van internationale, ‘toekomstbestendige’ groententeeltbedrijven Nederland twee weken lang bezoeken. Zij nemen deel aan de tweede editie van de Pro Manager Mastercourse Vegetables, een initiatief van Jungle Talks in samenwerking met bedrijven uit de Nederlandse tuinbouwsector.

De meeste deelnemers zijn algemeen manager, een aantal van hen zal die positie binnen vijf jaar bekleden. Ed Smit van Jungle Talks vertelt: "We hebben aanvragen ontvangen van over de hele wereld en hebben daar uiteindelijk 15 deelnemers uit geselecteerd. De meerderheid van de deelnemers aan deze editie komt uit Europese landen als Duitsland, Denemarken, Finland, Tsjechië en Polen.

Maar we hebben ook drie kandidaten geselecteerd uit Mexico, Colombia en een uit Indonesië. Het blijft moeilijk om jonge, Nederlandse managers te selecteren, maar we hebben een jonge Nederlandse teler gekozen, die nu actief is in de VAE."

Partners
Gedurende twee intensieve weken in Nederland worden de geselecteerde deelnemers ondergedompeld in een zee aan tuinbouwkennis en -ervaring. Koppert Biological Systems, Ridder, Hortilux Schrèder, Agro Energy, Bom Group, Metazet Formflex, Koppert Cress, Royal Brinkman en Gearbox zijn partners van de Pro Manager Mastercourse.

Verder wordt het evenement gesponsord door het World Horti Center, Wageningen University&Research, Brightlands, Yes!Delft en bedrijven zoals Micothon, Bruins Recruitment en Lely. In nauwe samenwerking met deze bedrijven en instituten is er een programma samengesteld.

Directeuren van de partnerbedrijven ontvangen de deelnemers en zullen voornamelijk strategie en visie bespreken en niet zozeer producten of diensten. Deze ervaring heeft als doel de deelnemers aan te moedigen strategische stappen te zetten in hun eigen bedrijf.

Na twee weken van bedrijfsbezoeken, workshops en een bezoek aan Fruit Logistica zullen de deelnemers hun persoonlijke visie op de toekomst van de internationale groenteteeltsector delen en de rol van hun bedrijf daarin.

“We zijn erg trots dat deze toonaangevende bedrijven en organisaties samenwerken om deze internationale groep te ondersteunen en inspireren,” zegt Ed Smit. “Jungle Talks zal de contacten onderhouden tussen de deelnemers, partners en sponsors, ook nadat de masterclass is afgelopen. Op die manier zorgen we ervoor dat alle partijen het beste halen uit deze waardevolle samenwerking.”

Pro Manager Mastercourses Medicinal Cannabis in juni 2020
Na de succesvolle editie in 2019 is dit de tweede Pro Manager Mastercourse Vegetables die Jungle Talks organiseert. Deze editie zal worden gevolgd door de tweede editie van de Pro Manager Mastercourse Medicinal Cannabis, die plaats zal vinden in de tweede en derde week van juni 2020. Meer informatie over dit evenement is binnenkort beschikbaar.

Meer informatie over de deelnemers en het programma.

Voor meer informatie:
Jungle Talks
www.jungletalks.com 

Publicatiedatum: