Cees van Vliet nieuwe COO

Jumbo trekt voormalig AH-topman aan

Jumbo Supermarkten vernieuwt haar topstructuur, zo maakt het bedrijf vandaag bekend. Onderdeel van deze verandering is de komst van voormalig AH-topman Cees van Vliet. Hij treedt per vandaag aan in de functie van Chief Operating Officer (COO). Met zijn jarenlange operationele ervaring in de retailsector is hij volgens Jumbo de juiste persoon om de strategische koers van het Veghelse bedrijf door te vertalen naar de dagelijkse praktijk. 

Cees van Vliet bekleedde sinds 1994 verschillende commerciële en operationele functies bij Albert Heijn, onder meer als directeur van de Nederlandse supermarkten en distributiecentra. Hij was verder als bestuurder actief binnen de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Levensmiddelen (VGL), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en Detailhandel Nederland.Bruggenhoofd
“Cees is een retailman in hart en nieren die veel ervaring meebrengt,” laat CEO Frits van Eerd weten. “Zijn kennis en capaciteiten zijn een ideale aanvulling op de slagkracht van onze Raad van Bestuur." De nieuwe COO gaat vooral fungeren als bruggenhoofd tussen de strategische ontwikkeling van het familiebedrijf en de dagelijkse uitvoering in de winkels. 

Raad van Bestuur
Met het aantreden van Cees van Vliet als COO bestaat de Raad van Bestuur van de Jumbo Groep uit vier personen:

  • Frits van Eerd blijft als Chief Executive Officer (CEO); eindverantwoordelijk voor Jumbo en verantwoordelijk voor de strategische richting en ontwikkeling.
  • Colette Cloosterman-van Eerd is als Chief Customer Officer (CCO); verantwoordelijk voor de merk- en formule strategie van zowel Jumbo als La Place.
  • Ton van Veen blijft als Chief Financial Officer (CFO) verantwoordelijk voor Finance, Technology & Data, Franchise & Real Estate, Human Resources, Corporate Affairs en Fusies & Overnames.
  • Cees van Vliet zal zich in zijn rol als COO richten op het uitvoeren en optimaliseren van de winkeloperaties in Nederland en België, Buying & Merchandising en Supply Chain.Aanpassingen
Komende maanden zal Jumbo verdere aanpassingen doorvoeren in de organisatie van haar hoofdkantoor in Veghel. Vast staat al wel de introductie van 'Fit for Purpose' teams, waarbinnen medewerkers uit verschillende portefeuilles cross-functioneel samenwerken aan een thema, onderwerp of vraagstuk. Deze integrale benadering moet leiden tot een effectievere samenwerking en meer ondernemerschap en eigenaarschap.

Bron: Jumbo 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven