Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rijk Zwaan introduceert nieuwe slarassen met Knox

Groentenveredelingsbedrijf Rijk Zwaan introduceert een aantal nieuwe slarassen met een nieuwe eigenschap: Knox. Deze eigenschap zou de roze verkleuring verminderen, daarmee de houdbaarheid van slamixen verlengen en zo verspilling voorkomen. De nieuwe rassen zijn in februari te zien tijdens de Fruit Logistica in Berlijn en de Rijk Zwaan International Open Field Days in Murcia, Spanje.


 
"In 2017 won Knox de innovatieprijs op de Fruit Logistica. Drie jaar later is het aantal beschikbare rassen exponentieel toegenomen", vertelt Bauke van Lenteren, Specialiste Convenience bij Rijk Zwaan. “We hebben nu 20 commerciële rassen met deze eigenschap en nog eens 50 veelbelovende rassen in de pijplijn.”

Salanova met Knox
Salanova Sla is beschikbaar in veel kleuren en typen. Deze multileaf sla wordt veel in slamixen toegepast omdat alle blaadjes van dezelfde maat zijn en de krop in één keer snijden uiteenvalt. “Klanten in convenience kunnen nu complete mixen met de Knox eigenschap maken. We bieden rassen voor alle klimaatzones, zodat de sla jaarrond beschikbaar is.”

Knox: uitkomst voor Caesar Salad
Datzelfde geldt voor romaine sla, die ook wel bindsla wordt genoemd. Deze sla kan gebruikt worden in Caesar Salad, de meest gegeten salade ter wereld. “Verkleuring van de sla op het snijvlak is een grote uitdaging voor convenience bedrijven. Met het nieuwe aanbod van bindslarassen met Knox is deze sla nu het hele jaar beschikbaar. Dat is voor bedrijven die verse salades maken een uitkomst”, aldus Van Lenteren.

Stronger together
Rijk Zwaan maakt zich tijdens de Fruit Logistica, waar de slarassen te zien zullen zijn, sterk voor ‘Stronger together’: met partners samenwerken om zo (meer) impact te maken in de keten. De week daarop is het hele assortiment Knox-slarassen te beoordelen op de Open Field Days van 10 tot 14 februari 2020 op de Rijk Zwaan-locatie in Murcia. Daar geven we op afspraak persoonlijke rondleidingen”, besluit de Specialist Convenience. 


Bauke van Lenteren

Rijk Zwaan is in Berlijn te vinden in hal 1.2 in stand D-04.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven