JanWillem Breukink overleden

Op zaterdag 4 januari is JanWillem Breukink overleden, oud-voorzitter van Seed Valley, oud-directeur van Incotec en een boegbeeld van de zaadindustrie. Hij was al geruime tijd ziek.

JanWillem werd in 2016 Officier in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdiensten voor de zaadsector, Incotec en de maatschappelijke en economische ontwikkeling voor de regio Enkhuizen. 

JanWillem werd geboren in 1952 en was sinds 1978 actief in de sector. Van 1989 tot 2014 was hij directeur van Incotec. Onder zijn leiding ontwikkelde Incotec zich tot een sterk innovatief en zelfstandig bedrijf gespecialiseerd in zaadtechnologie. De periode waarin JanWillem de leiding had, werden gekenmerkt door sterke groei, internationale uitbreiding en publieke erkenning. Incotec werd tweemaal genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award en won de prijs in 2009.

Tijdens zijn carrière was hij ook actief in (inter)nationale organisatie zoals Plantum, de European Seed Association en de International Seed Federation. In 2011 werd hij benoemd als lid van het topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen waar hij het MKB-bedrijfsleven vertegenwoordigde en in 2012 was hij te gast bij De Wereld Draait Door. Daar zette hij Incotec, Seed Valley en de zaadsector op de kaart.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven