Haventarieven North Sea Port stijgen licht

Schepen die in North Sea Port willen aanmeren in 2020 moeten rekening houden met een lichte stijging van havengelden. Deze stijging bedraagt dit jaar 2% (Vlissingen) en 0,6% (Gent). In 2019 was deze verhouding net omgekeerd. Daarnaast betalen binnenvaartschepen die in North Sea Port in één reis zowel het Zeeuwse als het Gentse deel aandoen voortaan één keer.

Tot nu toe dienden ze daarvoor tweemaal te betalen: één keer voor Vlissingen en Terneuzen én nog één keer voor Gent. Dit betekent een prijsverlaging met 50%. Sinds vorig jaar hanteert North Sea Port ook voor zeeschepen een gelijkaardig principe. Daarnaast worden de milieukortingen voor schonere zeeschepen - de ESI-korting - vanaf 2020 voor het hele grensoverschrijdende havengebied geüniformeerd en verder uitgebreid, zo bericht de haven.

De bedoeling van North Sea Port is daarnaast om vanaf 2021 voor het hele grensoverschrijdende gebied van North Sea Port één tariefreglement te hanteren in plaats van de huidige twee. 

Abonnement
Nieuw is ook dat vanaf 2020 binnenvaartschepen die vaak North Sea Port aandoen hun abonnement hiervoor digitaal kunnen aanvragen via de website.

Bron: North Sea Port Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven