Platform voor e-shops uit 832 arme provincies in heel China

E-commerce bedrijven helpen telers een handje

Chinese e-commerce sites steken de handen uit de mouwen om telers te helpen hun producten af te zetten. Het lijkt een combinatie te zijn van filantropie en zakendoen die bijdraagt aan het doel in China om armoede uit te roeien. 

De Alibaba Group staat op het punt om zijn jaarlijkse verkoopcampagne te lanceren voor het Chinese Nieuwjaar en heeft als doel telers te helpen meer dan 150.000 ton producten af te zetten tijdens het feestseizoen, dat een maand duurt.

Alibaba is van plan om lokale producten uit verarmde regio's maximaal onder de aandacht te brengen door klanten via Taobao's homepage te koppelen aan een speciale pagina.

Li Shaohua, vice-directeur van Alibaba en algemeen directeur van de landelijke business unit Rural Taobao: "Ons doel is om telers te helpen hun inkomen en kwaliteit te verhogen, betaalbaar te blijven en om hun tuinbouwproducten toegankelijker te maken voor het grote publiek." 

Het platform, dat "Rural Produce and Fresh Food" wordt genoemd, biedt een mogelijkheid aan e-shops uit 832 arme provincies in heel China. Lokale producten worden getoond en geïntroduceerd door middel van levendige verhalen die in verschillende mediaformats worden verteld.

Via het platform besteedden mensen 6,6 keer meer aan tuinbouwproducten uit arme provincies in de eerste helft van 2019 dan in het jaar ervoor. 

Li Yongjian, onderzoeker van interneteconomie aan de Chinese Academie voor Sociale Wetenschappen: "Armoedebestrijding via e-commerce zal dit jaar naar verwachting een grotere impuls krijgen, omdat het internet niet alleen het consumentendoel vergemakkelijkt, maar ook het doel van de sector, wat betekent dat onderzoek en ontwikkeling, teelt en logistiek kunnen worden aangepast en geautomatiseerd door de toepassing van kunstmatige intelligentie, big data en de cloud." 

Volgens elevenmyanmar.com heeft China gezworen de armoede in alle arme provincies en regio's dit jaar uit te roeien om in alle opzichten een gematigd welvarende samenleving op te bouwen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven