Gewasonderzoek profiteert van stuurbare lichtoplossingen

Het oudste landbouwkundig onderzoeksinstituut ter wereld, Rothamsted Research uit het Engelse Harpenden, werkt met een breed scala aan voedselgewassen in zowel kassen als klimaatkamers. Dit jaar zullen ze de verouderde HPS-belichting in hun teeltfaciliteiten retrofitten met nieuwe MITRA modulaire LED groeibelichting en regelbare spectra DYNA LED-oplossingen van Heliospectra.

De bestelling wordt begin 2020 geleverd. De orderwaarde is €190.000. "De nieuwe Heliospectra LED-oplossingen bieden een eenvoudige installatie voor de grootschalige retrofit van bestaande kamers en een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik met kostenbesparingen op lange termijn", legt het team van Heliospectra uit.

"De geavanceerde spectracontrole, de prestaties van de LED's en de kwaliteit van de lichtopbrengst zullen onze onderzoeksteams in staat stellen om de intensiteit en de belichtingsperiode aan te passen aan de precieze lichtbehoeften van Rothamsted's diverse experimentele gewasportfolio", aldus Fiona Gilzean, Head of Horticulture and Controlled Environments van Rothamsted Research.

"De integratie en flexibiliteit die onze wetenschappers met de nieuwe Heliospectra LED's zullen hebben in vergelijking met traditionele tuinbouwverlichting, zal onze toepassingsmogelijkheden sterk uitbreiden."

Grenzen verleggen
Onderzoeksteams over de hele wereld blijven de grenzen van de respons van planten en LED-verlichtingsstrategieën verleggen met Heliospectra's DYNA-onderzoekslamp, die negen instelbare of afstembare golflengten en softwarebesturing bevat. De modulaire MITRA LED-oplossingen van het bedrijf bieden een gestroomlijnd silhouet en een IP67-classificatie met een hoge lichtintensiteit en een volledige dimregeling.

"Heliospectra's samenwerking met Rothamsted Research zal het werk van de plantenwetenschapsgemeenschap met lichtspectra ondersteunen en helpen bij consistente gewasresultaten. Nog belangrijker is dat de mogelijkheid om met Rothamsted te werken laat zien hoe eenvoudig en gemakkelijk de installatie van intelligente LED-verlichting voor het retrofitten van bestaande academische onderzoeksfaciliteiten kan zijn", zegt Karin Dankis, de Director of Product Management and Engineering van Heliospectra.

Voor meer informatie:
Heliospectra
Box 5401 SE-402 29 Göteborg Zweden
Telefoon: +46 31 40 67 10
Fax: +46 31 83 37 82
info@heliospectra.com
www.heliospectra.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven