Little Leaf Farms verdubbelt oppervlakte slateelt in 2020

Voor veel ondernemers heeft Paul Sellew een flink probleem om op te lossen. De oprichter en directeur van het Amerikaanse Little Leaf Farms teelt een miljoen dozen verse en in kassen geteelde groene babysla per maand. De babysla wordt aan elke grote supermarktketen in New England geleverd, meestal binnen 24 uur, het hele jaar door, en de vraag kan het aanbod niet bijbenen.

In 2016 opende Little Leaf Farms zijn deuren in Devens, Massachusetts en stuurde het bedrijf zijn eerste vrachtwagen met verse babysla naar supermarkten in New England en sindsdien zijn ze niet meer gestopt. 

Hectares erbij en bredere distributie
De vraag is zo sterk toegenomen sinds de start van het bedrijf dat Little Leaf Farms zijn groeicapaciteit in Devens in mei 2020 zal verdubbelen naar ruim vier hectare. Daarnaast breiden ze de distributie uit naar grote supermarktketens in New York en New Jersey.

Little Leaf Farms wil ook gaan telen in een acht hectare grote kas in het oosten van Pennsylvania, om aan lokale winkels te kunnen leveren, en in een kas van acht hectare in het westen van Noord-Carolina om de afzet van hun kenmerkende lokaal geteelde sla verder uit te breiden. Elke 0,4 hectare van de kas zal 25 keer meer sla opleveren dan bij een bedrijf dat vollegrondsteelt gebruikt.

Om deze uitbreiding te ondersteunen, heeft de Bank of America een financiering verstrekt van ruim $18 miljoen (ruim €16 miljoen). Dit wordt later gevolgd door nog eens $20 miljoen (€17,9 miljoen).

Succesverhaal
"We veranderen de manier waarop voedsel wordt geteeld in New England en veranderen de verwachtingen die consumenten hebben van versproducten in dit deel van de wereld. En nadat we in slechts twee jaar tijd het nummer één slamerk in New England zijn geworden, weten we dat er een enorme kans is om uit te breiden naar nieuwe gebieden om gezinnen van versere, schonere en voedzamere sla te voorzien," vertelt Sellew. Little Leaf Farms is een groot zakelijk succesverhaal.

Little Leaf Farms teelt sla op water met grote efficiëntie. Het bedrijf gebruikt 100% opgevangen regenwater en maakt gebruik van geavanceerde bemestings- en irrigatiesystemen die 90% minder water gebruiken dan groenten die in de vollegrond worden geteeld, zonder de grondwaterreserves niet worden uitgeput.

Met het dubbele probleem van landbouwkwesties die het gevolg zijn van klimaatverandering en de groeiende eisen van de bevolking, heeft Little Leaf Farms een teeltmethode ontwikkeld waarmee ze het hele jaar rond op duurzame wijze groenten kunnen leveren aan supermarkten in New York en aan de oostkust met een kleinere ecologische voetafdruk. "Californië is een staat zonder veel water, maar toch wordt daar het grootste deel van de sla van ons land gekweekt," zegt Sellew. "Dat is niet duurzaam."

Korte lijnen
De lokale teelt en verzending binnen 24 uur naar lokale winkels draagt bij aan hun efficiëntie. De sla wordt binnen het bedrijf nooit door menselijke handen aangeraakt, omdat deze veilig is gekweekt, met minder risico op besmetting. Terwijl Little Leaf Farms zich uitbreidt, zegt Sellew dat ze ook kijken naar het kweken van nieuwe slasoorten.

"We zitten al 18 maanden in een situatie waarin de vraag groter is dan het aanbod," zegt de medeoprichter van Little Leaf Farms, Tim Cunniff. "Klanten vertellen ons de hele tijd dat dit de beste sla is die er is. Het is de meest verse sla, het meest veilig, het is duurzaam geteeld, het langst houdbaar en de prijs is goed."

Voor meer informatie:
Little Leaf Farms
P.O. Box 2069
Devens, MA 01434
844-LIL-LEAF (844-545-5323)
info@LittleLeafFarms.com
www.littleleaffarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven