Aandeel Nederlandse technologieën voor groenten- en fruitopslag in Oezbekistan groeit

De ambassadeur van Oezbekistan voor de Benelux, Dilyor Khakimov, heeft de algemeen directeur van Geerlofs Koeltechniek, Radboud Blom, en manager Peter Jan Robemont ontmoet om huidige projecten en potentiële samenwerkingen in de toekomst te bespreken.

Tijdens de onderhandelingen informeerde de Nederlandse kant over de resultaten van hun bezoek aan Oezbekistan afgelopen november toen een bedrijfsdelegatie deelnam aan de UzAgroExpo-tentoonstelling en gesprekken voerde met Oezbeekse bedrijven over de bouw van opslagfaciliteiten voor groenten en fruit in 2020- 2021.

Geerlofs Koeltechniek, opgericht in 1933, is gericht op de bouw van koelingen voor bloemen en bloembollen, het ontwerp, de installatie en het onderhoud van gekoelde pakhuizen en diepvriezen voor alle soorten bederfelijke producten, zoals bloemen, bloembollen, groenten, aardappelen, fruit , vlees en vis.

Het bedrijf werkt actief samen met tuin- en landbouwbedrijven, ook in de verwerking van en het onderzoek naar voedingsproducten. Geerlofs heeft kantoren in China, Ethiopië, Kenia, Rusland en Singapore en agenten en partners in veel andere landen.

Geerlofs Koeltechniek heeft veel ervaring in het werken met allerlei soorten koelsystemen: centraal of gedecentraliseerd, directe of indirecte koeling, natuurlijke koelmiddelen zoals ammoniak, propaan en/of CO2 en ook milieuvriendelijke HFK-koelmiddelen.

Het bedrijf is sinds 2014 actief op de Oezbekistaanse markt. Meer dan vijf jaar aan interactie met Oezbeekse partners zorgde voor de bouw van negen grote projecten voor koelapparatuur in de regio's Samarkand, Tashkent en Ferghana. Zo werd in 2019 een groot project gelanceerd in de Kuva-regio in de regio Ferghana.

Radboud Blom heeft de bereidheid van het bedrijf uitgedrukt om de teeltbedrijven in de republiek de nodige hulp te bieden bij het waarborgen van de opslag van producten, met het oog op de verkoop van deze producten in een gunstiger seizoen. Hierbij hield hij rekening met de actieve maatregelen die Oezbekistan heeft genomen om de export van groenten en fruit en ongebruikt groot potentieel toe te laten nemen.

Als gevolg van de onderhandelingen werd er een akkoord bereikt om begin 2020 in Oezbekistan een training en een seminar te organiseren over de beschikbare technologieën binnen het bedrijf voor de opslag van groenten en fruit.

Bron: UZDaily


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven