Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John-Pieter Schipper en Bert Schrijver van Bejo zijn overtuigd:

"Veredeling biedt een antwoord op de groeiende wereldvoedselbehoefte"

Als gevolg van de groeiende wereldbevolking neemt de vraag naar voedsel toe. Tegelijkertijd is er steeds minder grond voor voedselproductie beschikbaar.

John-Pieter Schipper (CEO) (l) en Bert Schrijver (R&D Director)

“De mogelijkheid om toch voldoende groente te kunnen produceren, is gebruik maken van betere rassen én betere teeltmethoden zodat een hectare grond meer voedsel oplevert”, stelt John-Pieter Schipper, CEO van Bejo. Zijn bedrijf richt zich op de veredeling van groenterassen en productie en verkoop van groentezaden.

Hoe kan verdeling bijdragen aan een betere opbrengst?
“Planten zijn in de basis kwetsbaar. Vaak ontkiemen niet alle zaden en zijn planten die eruit voortkomen niet voldoende bestand tegen ziekten. Als je de kwaliteit van rassen verbetert, door middel van veredeling, zal bijvoorbeeld het zaad kiemkrachtiger en het gewas beter bestand zijn tegen ziekten."

"Een bijkomend voordeel is dat een resistent ras niet of minder behandeld hoeft te worden met gewasbeschermingsmiddelen”, vult R&D directeur Bert Schrijver aan. “Je werkt dus niet alleen effectiever en efficiënter, maar ook met meer aandacht voor het milieu.”

Lees verder bij Bejo

Publicatiedatum: