Versland Selection investeert in vacuümkoelers, koel- en fustruimte

"We zijn groot in de kleine producten"

Tholen - Versland Selection is in de loop der jaren fors uitgebreid op haar locatie op ABC Westland in Poeldijk. Al sinds 2000 is de groentehandelaar op deze locatie gevestigd, maar na uitbreidingen in respectievelijk 2010 en 2015 werd het pand met de helft uitgebreid en na een grondige verbouwing tot één geheel gemaakt. Daarmee hield het nog niet op, want het afgelopen jaar investeerde het bedrijf in drie nieuwe koelcellen elk met ruimte voor 300 pallets, een verpakkingsloods en twee nieuwe vacuümkoelers.


Vacuümkoelers voor het Versland-pand

"Met deze investeringen hebben we stappen gezet om onze afnemers zo optimaal mogelijk te ontzorgen en jaarrond een compleet assortiment dagverse groenten aan te bieden aan de exporteurs, groothandel en verwerkende industrie", vertelt directeur Ed Koelewijn tijdens een rondleiding door het pand.

Qua afzet maakt Versland duidelijke keuzes, zo levert het alleen aan klanten in de Benelux. Ook op productgebied is er een heldere focus. Want waar veel bedrijven in het Westland een totaal AGF-assortiment voeren of in elk geval komkommers, tomaten en paprika's bovenaan de productlijst hebben staan, zijn het bij Versland de bladgewassen en radijs die de hoofdmoot voeren.


Verpakkingsmaterialen op zolder

"Pepers, bloemkool, paksoi, radicchio, rucola, venkel, veldsla, roodlof. Voor veel bedrijven zijn het hele kleine artikelen, maar wij zijn juist groot in deze kleine producten. Komkommers en tomaten bieden we ook wel aan, maar die vertegenwoordigen maar een klein deel van de omzet. Veel exporteurs komen dan ook bij ons terecht om de vraag naar deze productgroepen in te vullen. Ook veel Nederlandse en Belgische snijderijen zijn bij ons klant. Hele kroppen sla worden er niet zo veel meer geconsumeerd, maar het aandeel dat gesneden wordt verkocht, is erg groot", vertelt Ed.


Radijsverwerking

Sinds de voormalige radijsspoelerij van The Greenery werd samengevoegd met de Versland spoelerij, en ook de The Greenery-telers in de Versland familie werden opgenomen, is het bedrijf zelfs marktleider in dit segment. In totaal zijn er 10 telers met bos- en losse radijs bij Versland aangesloten.

"Voor een groeiende groep telers en telersverenigingen verzorgen we de afzet. Naast een grote groep Nederlandse telers werken we ook samen met telers uit Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland om onze klanten van een jaarrond assortiment te voorzien", vertelt Ed. Een aantal telers teelt biologisch, PlanetProof is voor veel snijderijen inmiddels al een voorwaarde geworden.

Met de drie nieuwe koelcellen telt het nieuwe pand vandaag de dag 9 koelcellen, elk met 300 palletplaatsen. In een nieuwe verpakkingshal, staat het fust netjes gegroepeerd en een zolder is ingericht voor de verpakkingsmaterialen. Afgelopen maand werden twee nieuwe vacuümkoelers geïnstalleerd. "In twaalf minuten koelen we de producten terug tot een graadje of 3. Zo komt al het product gelijk koud de koelcel in. Daarmee verlengen we de houdbaarheid van het product aanzienlijk. Voor de artikelen die wij voeren is het noodzaak om een vacuümkoeler in te zetten om ze in de juiste temperatuur bij de klant te krijgen", vertelt Ed.


Twee vacuümkoelers 

"Deze koelers vergen een forse investering, alleen al door het stroomverbruik, maar we hebben hiermee wel iets wat een ander niet heeft. We hadden altijd al één koeler met een capaciteit voor 6 pallets, maar met twee vacuümkoelers, beide met een capaciteit van 8 pallets hebben we de omloopsnelheid fors verhoogd."


Fustloods

Voor meer informatie:
Versland Selection
ABC Westland 641
2685 DH Poeldijk
Tel: +31(0)174-287715
info@versland.com 
www.versland.com

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.