Sufresca focust o.a. op tomaten i.p.v. 'enkel' avocado's

Israëlische start-up ontvangt €450.000 voor ontwikkeling eetbare AGF-coating

De Israëlische start-up Sufresca, die een eetbare coating ontwikkelt om AGF langer houdbaar te maken, heeft een investering van €450.000 ontvangen van het bedrijf VC Rimonim. Hiermee komen de totale investeringen in Sufresca op €1,2 mln.

De eetbare AGF-coating van Sufresca werd ontwikkeld om de houdbaarheid van groenten en fruit te verlengen en zo voedselverspilling te voorkomen. De eetbare coating maakt ook het gebruik van plastic verpakkingen, zoals krimpfolie, overbodig. 

De oplossing bestaat uit een vloeibare formule die aangebracht wordt op groenten en fruit waardoor een 'ademende' laag ontstaat die de houdbaarheid met enkele weken kan verlengen. De benadering is hetzelfde als de oplossing die Apeel Sciences aanbiedt, waarbij plantaardig poeder wordt aangemaakt met water en vervolgens op de producten wordt aangebracht om bederf tegen te gaan. 

Focus op o.a. tomaten i.p.v. avocado's
Terwijl Apeel zich momenteel met name op avocado's richt, werkt Sufresca aan oplossingen voor groenten en fruit waarvoor nog geen eetbare coatings bestaan, zoals tomaten, knoflook en granaatappelpitten. Het bedrijf laat weten in de toekomst ook oplossingen aan te zullen bieden voor komkommers, meloenen, bananen en asperges. 

Volgens AgFunder is de in 2018 opgerichte start-up van plan om een aantal van haar producten binnen twee jaar op de Europese en Noord-Amerikaanse markt te introduceren.  

Bron: thespoon.tech


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven