Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorbereidingen Zimbabwes HortiFlor Expo 2020 van start

Over ongeveer drie maanden vindt in de hoofdstad Harare in het HICC (Harare International Convention Center) in het HICC (Harare International Convention Center) de 2e editie van HortiFlor plaats, de beurs voor de Zimbabwaanse tuinbouw. Na de eerste editie in 2018 is een vervolg van cruciaal belang om de export van in Zimbabwe geteelde groenten, fruit en bloemen in de tuinbouw verder te stimuleren, aldus de organisatoren.

In de afgelopen twee jaar is er al veel gebeurd met betrekking tot de heropleving van de Zimbabwaanse tuin- en bloementeelt. Ook de EFGAZ, de voormalige Exporter Flower Growers Association of Zimbabwe, is opnieuw opgericht en zet zich momenteel intensief in om alle bloemenkwekers weer lid te maken van de EFGAZ.

Ook HDC, dat staat voor Horticulture Development Council, is in oprichting en zal donderdag 23 januari officieel van start gaan. Gorden Makoni, de voorzitter van HDC, is zeer enthousiast over het tempo van de ontwikkelingen en mogelijkheden in de productie van verse producten en bloemenproducten.

Op internationaal niveau kloppen steeds meer landen, zowel op regeringsniveau als op particulier niveau, aan bij Zimbabwe om financiƫle en andere steun te bieden om het ontwikkelingsproces in de Zimbabwaanse tuinbouw te versnellen. Maar zoals te verwachten was, gaat het met ups en downs.

Er zijn zware hindernissen te nemen, waarvan de valutakwestie een van de moeilijkste is om op te lossen. De Zimbabwaanse dollar is dit jaar zeer onstabiel geweest. Dit moet worden opgelost om het vertrouwen van zowel Zimbabwaanse producenten als internationale kopers te herstellen. Het goede nieuws is dat het zal worden opgelost, maar de vraag is hoe lang het zal duren. Ook diverse andere kwesties vertragen de ontwikkeling van de productie en export. Kwesties die moeten worden aangepakt, met name door de Zimbabwaanse regering, die de belangrijkste rol speelt in al de facetten.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: