Arnaud van de Graaf uit Soest

Jumbo-ondernemer heeft primeur met plasticvrije AGF-verpakkingslijn 'Johannes'

Tholen - Eind oktober kondigde AGF-Holland al een plasticvrije verpakkingslijn voor de hele AGF-afdeling aan. Onder de naam Johannes brengt de groothandelaar een lijn mandjes, schalen en banderols van speciaal ontwikkeld natuurkarton op de markt, waarvan het materiaal 100% biologisch afbreekbaar is. Deze week is Jumbo-ondernemer Arnaud van de Graaf uit Soest een pilot gestart met de nieuwe lijn.

"We zijn er trots op dat deze Jumbo-ondernemer zo groots van start gaat met de nieuwe lijn", vertelt Johannes Janssen. "Hij ziet in zijn winkel dat er frustratie is bij klanten waarom er nog zoveel AGF-producten in plastic wordt verpakt. Ik verwacht, gezien de protestmodus wereldwijd, dat dit alleen maar meer gaat worden. Hij heeft daarom besloten om de komende acht weken een pilot te starten met een groot deel van zijn AGF-afdeling.

"Arnaud van de Graaf heeft nu de primeur en we gebruiken deze weken voor de Kerstinkopen om te zien welke verpakkingen en producten het meest in trek zijn. Niet elke supermarktondernemer zit er nu op te wachten om voor de Kerst zijn schap om te gooien. Daarom getuigt het wel van lef dat hij nu instapt en voor ons is het een mooie pilot om te monitoren hoe de verkoop verloopt voordat we in januari groots van start gaan met deze verpakkingslijn", aldus Johannes.

"Aan interesse was er de afgelopen weken geen gebrek. Veel supermarktondernemers en groentechefs komen met vragen naar ons toe omdat ze een duurzaamheidsslag willen maken. Dat kan met deze verpakking. De verpakkingen zijn gemaakt van ongebleekt, lichtgewicht bio-papier. Het materiaal van deze natuurverpakking is 100% biologisch afbreekbaar. Dit materiaal kan wel tot zeven keer worden gerecycled. Met deze cradle to cradle’ verpakkingslijn werken we stapje voor stapje aan een plasticvrije toekomst", aldus Johannes.

De kracht van dit concept is dat het op het grootste gedeelte van de AGF-afdeling toegepast kan worden, van aardbeien tot hardfruit en van mandarijnen tot tomaten. Bij Arnoud van de Graaf kunnen we het grootste deel van de verpakkingsmogelijkheden zien en daarom hebben we ook een behoorlijke oppervlakte van zijn AGF-afdeling tot onze beschikking gekregen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken, want we zijn klein en flexibel om snel te schakelen en hebben tegelijkertijd voldoende capaciteit om volop meerdere pilots te starten", besluit Johannes enthousiast.

Voor meer informatie:
Johannes Janssen
AGF-Holland
De Weijert 26
8325 EM Vollenhove
T: +31(0)527 224 950
info@johannes.nl   
www.johannes.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven