Minder natte vingerwerk bij planning van tomatenopkweek

Een snellere opkomst kan het hele productieproces in tomaat helpen versnellen, terwijl een gelijkmatiger opkomst resulteert in meer uniforme kiemplanten, wat een betere planning van het productieproces mogelijk maakt.

Priming kan daarbij helpen en dus lanceert Incotec Promotor Premium, een nieuwe priming voor tomatenzaden die "de beste resultaten tot nu toe laat zien als het gaat om het snel en gelijkmatig ontkieming van tomatenzaad", aldus de ontwikkelaars.

Minder 'blinde planten'
Bruno Hoeltgebaum, Global Sales Manager: "Promotor Premium is ontworpen om het beste uit elke partij zaad te halen. Onze uitgebreide data toont duidelijk aan dat zaad dat geprimed is met Promotor Premium sneller en gelijkmatiger ontkiemt dan bij andere primings het geval is. Een snelle en meer uniforme ontwikkeling kan helpen om het plannen van het teeltschema, nu vaak natte vingerwerk, een stuk makkelijker te maken."

Een ander voordeel van Promotor Premium is volgens Bruno de minimale kans op de ontwikkeling van blinde planten. De priming kan ook gecombineerd worden met andere Incotec-technologieën zoals röntgenopwaardering, pilleren en film coating.

Voor meer informatie:
Incotec
www.incotec.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.